Skupina Čisté Tvary pripravuje jedinečný koncert, na ktorom jej skladby, vzhľadom na špeciálny priestor či hostí, budú znieť inak. Zároveň pôjde o rozlúčku s fanúšikmi pred dlhšou tvorivou prestávkou a symbolické ukončenie obdobia albumu Zem Nás Chce Čistých. Počas večera kapela predstaví aj videoklip k rovnomennej skladbe.

Posledný koncert kapely Čisté Tvary na dlhé obdobie sa uskutoční 15. októbra v Zámockom pivovare v Bratislave. "Je to netradičný priestor na náš typ hrania. Preto sme si istí, že to prinesie neobvyklý zážitok pre nás aj pre našich fanúšikov. Tento koncert bude špeciálny z viacerých dôvodov. Jedným z nich je rozhodnutie, že pokiaľ nenapíšeme nový materiál, na pódium nevyjdeme. Preto bude toto vystúpenie rozlúčkou s obdobím albumu Zem Nás Chce Čistých. Opäť zahráme celý tracklist albumu, mnoho skladieb z prvých dvoch albumov a pridáme aj nejaké raritné skladby, ktoré často nehrávame. Plánujeme na pódium pozvať aj niekoľkých hostí úzko spätých s kapelou," hovorí frontman kapely Juraj Péč. 

Originálni hudobníci opäť ponúknu aj veľkolepú vizuálnu šou. "My si už našu hudbu bez istej formy vizualizácie ani nevieme predstaviť. Preto aj tentoraz chystáme projekciu, ktorá bude sprevádzať celý náš koncert. Ďalšou špecialitou bude premiéra posledného jedenásteho klipu, ktorý bol pripravený pre album Zem Nás Chce Čistých," dodáva spevák, hudobník a skladateľ. Pred vystúpením Čistých Tvarov sa predstaví talentovaná hudobníčka vystupujúca pod pseudonymom Silvia speaks.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Kapacita Zámockého pivovaru je obmedzená, a tak si túto hudobno-vizuálnu lahôdku vychutná len časť fanúšikov obľúbenej alternatívnej kapely. Kedy sa Čisté Tvary vrátia na pódiá opäť, je momentálne vo hviezdach. "Ideme na kreatívnu prestávku. Máme pocit, že je čas posunúť sa v tvorbe opäť niekam ďalej a na to človek potrebuje najskôr pokoj, meditáciu, aby zistil, kde sa vnútorne nachádza, našiel svoj stred a potom čas a silu, aby potlačil tú svoju loď ďalej po prúde. Alebo proti prúdu?" uzatvára s úsmevom bubeník kapely Matej Pliešovský.

Čisté Tvary fungujú v zostave Juraj Péč, Adam Mičinec, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor. S kapelou hráva aj Oskar Rózsa. Kultová kapela vlani vydala album Zem Nás Chce Čistých, ktorým fanúšikov potešila po dlhých siedmich rokoch, a absolvovala aj úspešné jesenné a jarné turné. V lete koncertovala na festivaloch Topfest či Žákovic Open.

Lístky na posledný koncert kapely pred tvorivou prestávkou sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk. Ďalšie informácie o kapele aj novú sériu limitovaných tričiek nájdete na oficiálnom webe www.cistetvary.sk. Novinky môžete sledovať aj na Facebooku.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Čisté Tvary