Keď sa presne pred týždňom potvrdilo, že Angelina Jolie požiadala o rozvod s Bradom Pittom, vo svete šoubiznisu sa na chvíľku zastavil čas. Zdalo sa, akoby nikto neriešil nič iné a správa o konci vzťahu najsledovanejšieho celebritného páru sa dostala aj na titulky serióznych denníkov. Zdá sa však, že médiá dôležitosť tejto udalosti prehnali, aspoň v prípade speváčky Adele.

Britská hviezda mala totiž minulý týždeň na koncerte v New Yorku príhovor, ktorý mnohí redaktori šoubiznisových plátkov zobrali až príliš vážne. "Musím sa dotknúť slona v tejto miestnosti," povedala počas vystúpenia, ktoré sa konalo práve 20. septembra, teda v deň, keď sa celý svet dozvedel, že medzi Bradom a Angelinou je koniec. Ide samozrejme o známu anglickú frázu "elephant in the room", ktorá v rôznych situáciách vyjadruje niečo, čo je celkom do očí bijúce, a v ten deň bol určite témou číslo jeden aj medzi návštevníkmi Adelinho koncertu rozchod páru nazývaného Brangelina. Mnohé médiá po koncerte informovali, že slávnej manželskej dvojici venovala celé vystúpenie a o ich rozvode povedala, že je to "koniec jednej éry".

Vzhľadom na to, že Adele je od megaúspešného albumu 21 kráľovnou rozchodových songov, dávalo by to na prvý pohľad perfektný zmysel. Zároveň je však aj speváčkou, u ktorej sa pod melodramatickým pozlátkom hudobnej tvorby a textov skrýva dosť nepredvídateľná osobnosť, ktorá v rozhovoroch či na koncertoch pomedzi rozcítené skladby fanúšikov pravidelne prekvapuje vulgárnym slovníkom a drsným anglickým humorom. Svoju povesť potvrdila aj teraz, keď dala jasne najavo, že médiá jej príhovor vôbec nepochopili. Uviedla to na ďalšom zo svojich šiestich newyorských koncertov.

"Rada by som povedala, že je trochu choré, keď píšete vážne o totálnom vtipe. Je mi jedno, že sa rozišli, mám to úplne na háku," povedala Adele smejúcemu sa davu. "Vymýšľajú si, ako keby mi to zlomilo srdce... Je mi to ukradnuté. Ani ich nepoznám. Proste im to nevyšlo. Keď to nefunguje, rozíďte sa, to je to, čo som vždy robila. Nedá sa s ním vydržať? Tak preč od neho! Takže im želám obom to najlepšie, ale neprežívam to. A ak mám byť úprimná, nemyslím si, že im vôbec záleží na tom, čo o nich teraz všetci hovoria. Je šialené, čo sa dnes všetko deje vo svete, a toto je správa na titulné stránky?" rozhorčila sa speváčka s dávkou sarkazmu v hlase. Nemožno inak, než jej dať za pravdu.


Text: Hudba.sk (zdroj: Digitalspy.co.uk)
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Adele