Americká skupina Metallica zverejnila nový videoklip. Ide o druhé oficiálne video na podporu ich avizovaného dvojalbumu Hardwired... To Self-Destruct, ktorý vychádza 18. novembra.

Metallica v šesťminútovom klipe prezentuje pieseň Moth Into Flame v miestnosti s množstvom žiaroviek visiacich zo stropu. O réžiu klipu sa postaral Tom Kirk, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad Muse.


Minulý týždeň Metallica prostredníctvom svojho webu oznámila, že dokončila práce na novom albume. Hardwired... To Self-Destruct je prvou štúdiovkou skupiny po ôsmich rokoch. Nahrávka ponúkne v základnej verzii dvanásť skladieb. Deluxe edícia bude mať o jeden disk navyše a k dispozícii bude aj deluxe box set obsahujúci bonusový materiál. Formácia z albumu predtým predstavila singel Hardwired, ktorý zverejnila spolu s videoklipom.

Prečítajte si: Metallica je späť! Legenda ohlásila dvojalbum a predstavila "skromnú" ukážku

Hardwired... to Self-Destruct sa dostane na trh na CD, vinyle i v digitálnej podobe. Na produkcii pracovali členovia kapely James Hetfield a Lars Ulrich spolu s Gregom Fidelmanom, ktorý sa podieľal aj na predchádzajúcom albume Death Magnetic (2008). Hudobníci plánujú podporiť očakávanú novinku aj na turné.

Zdroj: Nme.com, Rollingstone.com, SITA (archív)
Foto: Universal Music

Súvisiaci interpreti: Metallica