Ako znejú noví Bad Karma Boy naživo, sa môžete presvedčiť už tento štvrtok 30. októbra v KC Dunaj. Juraj Marikovič, Adela Tihláriková a Peter Hrabě predstavia svoj druhý album Údolia a kopce, ktorý sa minulý týždeň stal najpočúvanejšou nahrávkou na Deezeri.

Čerstvo vydaný album Údolia a kopce prezentuje Bad Karma Boy ako vyzretú kapelu so slovenskými pesničkami, ktorým nechýba hitový potenciál, nádych psychedélie a skupina ním robí výbornú reklamu slovenskej alternatívnej scéne. Trojica hudobníkov sa nebojí experimentovať, ale zároveň si vo svojich skladbách zachováva priamočiarosť a pesničkársky charakter. Výsledkom sú skladby s osobitnou atmosférou, ktoré sa opierajú o tradičný inštrumentálny základ (gitara, basa, klávesy, bicie), doplnený zaujímavými aranžmánmi nástrojov ako violončelo či vibrafón.  

Nová štúdiovka, ktorú predznamenal videosingel Dunaj, bude na koncerte v KC Dunaj k dispozicii ako CD a vinyl aj s merchandisingom v grafickom podaní Damiána Pastirčáka. Ešte predtým si album vypočujte na Deezeri.

Recenzia: Nový album Bad Karma Boy - hudobná exotika a silné texty

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zahrajú aj Walter Schnitzelsson Acoustic, FVLCRVM a Purist DJs

Bratislavská kapela si na svoj špeciálny deň pozvala kamarátov a hudobníkov, ktorí celému podujatiu vytvárajú atraktívny line-up. Projekt Walter Schnitzelsson Acoustic tvorí Jozef Rezník s doprovodom famózneho hráča na tubu Dominika Kobulnického. Dvojica predstaví novinku Ebony session EP, ktorá sa nesie v duchu netradičného spojenia gitary a tuby, vyvolávajúceho dojem indie dychovky. Ochutnávkou originálneho akustického projektu je videoklip k piesni Million Years, ktorú fanúšikovia poznajú v rýchlejšej indierockovej verzii z minuloročného albumu Fever.

Ďalším hosťom je FVLCRVM, bočný klubový projekt Pištu Kráľoviča z kapely Nvmeri (ex-The Uniques). Vo svojej energickej tvorbe spája rôzne subžánre súčasnej klubovej scény od Jersey club, footwork či future garage melodickými R&B spevmi a tuhou, hlboko basovou rytmikou. Ako dídžeji sa predstavia aj dve tretiny elektro-popovej kapely Purist, Alan Prekop a Juraj Peták. Skupina už onedlho vydá album Colourful Noise, ktorý nahrávala na jar v Kodani. Hudobníci v dídžejskom sete ponúknu prierez hudby, ktorú majú radi, načrtnú, čo ovplyvňuje ich tvorbu, no najmä ukážu, čím sa radi bavia, keď práve nestoja na pódiu ako kapela.


Brandy & Monica - The Boy Is Mine (FVLCRVM remix)


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records.

Foto: Marek Wűrfl

Súvisiaci interpreti: Bad Karma Boy