Iba trojročný Branko Dvorecký má neskutočný talent. Od narodenia je nevidomý, no zamiloval si klasickú hudbu a na klávesoch sa podľa sluchu učí hrať diela Čajkovského, Wagnera či Bacha. Pozrite si video, ktoré sa k nám dostáva "okľukou", pretože najskôr sa stalo virálnym hitom na zahraničných weboch.

S článkami o talentovanom chlapčekovi z Ivanky pri Dunaji sa roztrhlo vrece v piatok, keď o ňom informoval web britského denníka Daily Express v článku so zostrihom jeho hry. Informácie následne prevzali ďalšie zahraničné weby a doplnili ho starším videom z Youtube s názvom "Trochu klasiky", ktoré si následne počas víkendu pozrelo viac než 30-tisíc ľudí.

"Branko je Boží dar. Keď som zistila, že je slepý, bola som neskutočne smutná a aj trochu naštvaná. Teraz však vidím, že je skutočný poklad," hovorí matka malého chlapca Elena Dvorecká. Ako prezradila, Branko nikdy nechodil na hodiny klavíra. Prvýkrát sa ho však dotkol už vo svojich dvoch rokoch, keď v televízii počul zvučku animovaného seriálu Káčerovo. "Už od malička miloval rôzne hudobné hračky. Potom začal počúvať klasickú hudbu, úplne si ju zamiloval a začal sa učiť noty. Vie síce povedať len pár slov, ale už dokáže zahrať Bacha," dodáva s úsmevom Elena.

Jej manžel Martin hrá na klavíri už 10 rokov, no ako sám priznáva, jeho trojročný synček je už lepší než on: "Občas síce netrafí jeden alebo dva tóny, ale už ma aj tak prekonal."

Aktualizácia (28.10.): Pozrite si reportáž o talentovanom chlapčekovi, ktorú odvysielala TV Markíza v relácii Reflex.


Pozrite si aj prvé video Branka Dvoreckého, ktoré jeho rodičia zverejnili na Youtube v auguste. Verme, že sa postupne budú objavovať ďalšie a bude možné sledovať chlapčekov progres.


Text: Hudba.sk (zdroj: Express.co.uk, Tvnoviny.sk)
Foto: Youtube