Slovenská skupina R2 Brothers vyrazí v novembri na Cimbal trochu inak tour 2016. Formácia sa predstaví v Nitre, Košiciach, Bratislave a Trnave. Formáciu, ktorú tvoria bratia Fery (cimbal) a Alex (husle) Reinerovci, bude sprevádzať pop-rocková kapela v zložení bicie, basgitara, gitara a klávesy.

"Veľmi sa teším, že budem môcť ľuďom naživo predviesť cimbal trochu inak a zahrať skladby, ktoré by im v súvislosti s cimbalom nikdy nenapadli. Dúfam a verím, že sa publiku budú páčiť a budú nadšení. Je obrovská škoda, že sa na hru cimbal momentálne učí čoraz menej žiakov. Možno sa mi ich mojím projektom podarí na cimbal navnadiť, pretože cimbal nemusí byť len o folklóre," uviedol Fery Reiner, ktorý bude hrať na modrom cimbale.

Návštevníci koncertov sa môžu tešiť na hity, ktoré pôvodne nahrali Michael Jackson, Adele, Beyoncé, Metallica, Gypsy Kings, ale i na filmové skladby. Zaznie aj Let čmeliaka od Nikolaja Rimského-Korsakova. Ferymu sa podarilo tento rok v júli túto skladbu zahrať za 59,1 sekundy, čím vytvoril ustanovujúci slovenský rekord v rýchlosti jej zahrania a získal certifikát o zápise do Slovenskej knihy rekordov.

R2 Brothers - Cimbal trochu inak tour 2016: 

15. 11. - Nitra, Music a Cafe 
21. 11. - Košice, GES Club 
24. 11. - Bratislava, Kaviareň Lucaffé 
25. 11. - Trnava, Music a Cafe 

R2 Brothers sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 2014. Vlani absolvovali svoju prvú koncertnú šnúru s názvom Michael Jackson & Queen Tour. Na konte majú napríklad videoklip k prerábke hitu Viva La Vida kapely Coldplay. Spolupracovali aj s tanečnou skupinou Čarovné ostrohy. 


Zdroj: SITA (R2 Brothers, archív)
Foto: archív skupiny