Po úspešnom tohtoročnom vydaní sa už pripravuje ďalší ročník medzinárodnej akcie, ktorá patrí pre fanúšikov elektronickej hudby už tradične medzi hudobné vrcholy roka. Dnes sa začína predpredaj lístkov na festival Electronic Beats 2015, ktorý sa bude konať 6. marca v Refinery Gallery v Bratislave.

Britský mág Four Tet, duo Jungle, kanadský projekt Daphni, I Break Horses zo Švédska a Jimmy Pé ako domáci zástupca. To sú hudobníci, ktorí vystúpili v apríli tohto roka na festivale Electronic Beats v Bratislave (reportáž). Najmä prvé dve mená dokazujú, že ide o akciu ponúkajúcu aktuálne hviezdy aj horúce trendy. Kým Four Tet už je stálicou scény, Bratislava bola jedným z prvých miest, kde zažiarili Jungle. Mladí Londýnčania totiž len vlani vydali debutovú nahrávku, ktorá sa rýchlo začala šíriť cez hudobné blogy a medzi objavy roka ju zaradili aj mienkotvorné britské média ako The Guardian či NME.

Electronic Beats 2014 Zdroj: Eduard Meltzer

Kto bude hosťovať v Bratislave na Electronic Beats 2015 bude známe v januári, no už teraz je istých niekoľko vecí. Akcia sa opäť rozloží v moderných priestoroch Refinery Gallery, bude sa konať už 6. marca a lístky za najvýhodnejšiu cenu sa počnúc dnešným dňom dajú kúpiť v predpredaji. Ak máte medzi priateľmi fanúšikov prestížnej akcie, môžete ich potešiť lístkami v mikulášskom balíčku alebo na Vianoce.

V každom prípade je ideálne zakúpiť si vstupenky čo najskôr – po vypredaní limitovaného počtu v cene 12 eur totiž cena stúpne na 14 eur a v deň festivalu by lístky stáli 18 eur. Pravdepodobne sa však na mieste predávať nebudú, akcia, ktorá patrí medzi hudobné vrcholy roka, totiž býva vypredaná už pred termínom konania.

Electronic Beats na jar pomyselne prepojí Slovensko s ďalšími tromi európskymi krajinami, kde sa akcie pod touto značkou budú konať tiež. Začína sa vo Varšave (27. februára, Palladium & Basen), nasleduje Bratislava (6. marca, Refinery Gallery) a po nej večery v Prahe (13. marca, divadlo Archa) a v Kolíne nad Rýnom (29. mája, E-Werk).

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Electronic Beats 2015 Zdroj: PR

O Telekom Electronic Beats

Electronic Beats je medzinárodný hudobný program spoločnosti Deutsche Telekom, ktorý pozostáva z inovatívneho portfólia médií a koncertných podujatí po celej Európe. Online na adrese electronicbeats.net, ako aj v mnohokrát ocenenom EB Magazíne, vychádzajúcom štvrťročne, nájdu čitatelia prvotriednu hudobnú žurnalistiku.

Prostredníctvom EB.TV (aplikácia pre iOS) a EB Rádia (iOS / Android), ktoré sa dá počúvať online alebo vďaka aplikáciám pre smartfóny, môžu používatelia nájsť mnoho rozhovorov, záznamov z koncertov a živých prenosov, ako aj nepretržitý prúd hudobného vysielania.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Veronika Boríková, PR manažérka Electronic Beats Bratislava.

Foto: Eduard Meltzer