Americký bluesman Seasick Steve vydá 23. marca svoj siedmy štúdiový album Sonic Soul Surfer. Rodák z kalifornského Oaklandu prizval na nahrávanie novinky aj Dana Magnussona (bicie), Luthera Dickinsona (slide gitara), Georginu Leach (husle) a Bena Millera (ústna harmonika).

Štúdiovka bude obsahovať dvanásť skladieb, pričom deluxe edícia bude o štyri piesne bohatšia. "Celý album je prevažne o tom, ako ja a Dan sedíme, pijeme a hráme. Nejde tu vôbec o nejakú produkciu, ale viem, čo robím a viem, čo chcem," uviedol muzikant.

Seasick Steve, vlastným menom Steven Gene Wold, ako trinásťročný ušiel z domu a následne sa túlal a živil sa ako pastier či robotník na farmách, hrával v krčmách a baroch na vlastnoručne vyrobených gitarách. Prvý album Cheap vydal až v roku 2004 po tom, ako sa usadil v Nórsku. Nasledovala štúdiovka Dog House Music (2006), po ktorej získal ako 66-ročný Mojo Award pre Objav roka.

Odvtedy vydal ešte albumy I Started Out With Nothin And I Still Got Most Of It Left (2008), Man From Another Time (2009), You Can't Teach An Old Dog New Tricks (2011) a Hubcap Music (2013). Spolupracovali s ním aj Jack White a John Paul Jones. Tento rok sa predstavil napríklad na trenčianskom festivale Bažant Pohoda.


Seasick Steve - Sonic Soul Surfer:

01. Roy's Gang
02. Bring It On
03. Dog Gonna Play
04. In Peaceful Dreams
05. Summertime Boy
06. Swamp Dog
07. Sonic Soul Boogie
08. Right On Time
09. Barracuda '68
10. We Be Moving
11. Your Name
12. Heart Full Of Scars

bonusové skladby deluxe edície:
13. Don't Ask Me
14. Baby Please Don't Go
15. Man's Best Friend
16. Silver Dagger

Zdroj: SITA
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Seasick Steve