Legendárna anglická new wave/synthpopová skupina Tears For Fears odohrala špeciálne vystúpenie pre vybraných 50 skalných fanúšikov. Stalo sa tak pri príležitosti blížiaceho sa 30. výročia vydania albumu Songs From The Big Chair (1985).

Na koncerte, ktorý sa uskutočnil v losangeleskom štúdiu The Village, zazneli viaceré známe skladby formácie ako Everybody Wants To Rule The World, Head Over Heels, Mad WorldSowing The Seeds Of Love alebo Shout. Každú z nich pritom kapela uviedla pomerne dlhými príhovormi.

Z vystúpenia, ktoré je súčasťou projektu Spotify Landmark, vznikol takmer 40-minútový profesionálny videozáznam, ktorý je dostupný na Youtube. Chýba v ňom však coververzia skladby Creep (Radiohead), ktorá taktiež odznela. Dôvodom zrejme je, že Thom Yorke patrí medzi najväčších odporcov streamingových služieb, medzi ktorými je Spotify celosvetovým lídrom.


Formáciu Tears For Fears založili v roku 1981 Roland Orzabal a Curt Smith, pričom obaja sa neskôr pokúsili aj o sólovú kariéru. V minulosti s kapelou vystupovali aj Ian Stanley a Manny Elias. Na konte majú okrem spomínanej štúdiovky Songs From The Big Chair aj albumy The Hurting (1983), The Seeds Of Love (1989), Elemental (1993), Raoul And The Kings Of Spain (1995), Everybody Loves A Happy Ending (2004), live nahrávku Secret World - Live in Paris (2006) a viacero kompilácií.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/TearsForFears

Súvisiaci interpreti: Tears For Fears