Írsky spevák Ronan Keating vydá 12. februára nový album. Rodák z Dublinu o tom informoval na oficiálnej webstránke ronankeating.com. Presný dátum vydania zatiaľ nepomenovanej nahrávky potvrdil v relácii This Morning britskej televízie ITV, kde bol spolu s manželkou Storm, s ktorou sa zosobášil tento rok v auguste.

"Práca na tejto nahrávke mi zabrala rok. Je to pre mňa veľmi dôležité obdobie, niekoľko ostatných rokov je naozaj úžasných a mal som veľké šťastie, že som našiel túto dámu. Jednoducho som pokračoval v písaní a zrazu sa všetky príbehy dostali na povrch. Album som nahral zo srdca a vyjde 12. februára, na dátume sme sa dohodli len včera," uviedol. Manželka 38-ročného muzikanta prezradila, že istú rolu zohrala pri tvorbe albumu aj ona. "Som jeho najväčšia fanúšička a tiež najtvrdšia kritička," vyhlásila.

Ronan Keating, celým menom Ronan Patrick John Keating, sa preslávil v skupine Boyzone, s ktorou vydal albumy Said and Done (1994), A Different Beat (1996), Where We Belong (1998), Brother (2010), BZ20 (2013) a Dublin to Detroit (2014). Svoju prvú sólovú štúdiovku vydal v roku 2000 a dobyl s ňou UK Chart. Odvtedy ponúkol ešte ďalších osem nahrávok či kompiláciu 10 Years of Hits (2004). Medzi jeho úspešné single patria napríklad skladby Life Is a Rollercoaster, Lovin' Each Day, If Tomorrow Never Comes, She Believes (In Me) či When You Say Nothing at All, ktorá sa objavila aj v romantickej komédii Notting Hill (1999). Keating sa venuje tiež charite.

Zdroj: SITA (Reveal.co.uk, Ronankeating.com, archív)
Foto: AP Photo/Nousha Salimi

Súvisiaci interpreti: Ronan Keating