Slovenská formácia Mukatado predstavila prvý singel zo svojho nového štúdiového albumu Iba láska. Skladba s názvom Do vody sa pohráva s ľudovými motívmi a podľa slov kapely je úplne iná, ako všetká ich doterajšia tvorba.

Banskobystrická skupina vydala začiatkom novembra album Iba láska, na ktorom experimentuje s rôznymi hudobnými žánrami. Takýmto experimentom je i prvý singel Do vody. "Táto pesnička má zvláštnu atmosféru. Aj pri texte, aj pri melódii sme sa inšpirovali ľudovými vplyvmi. Keď ju počuli naši známi, mala veľký úspech. Všetci sa zhodli, že je výnimočná a musím sa priznať, že aj pre mňa má silnú emóciu," uviedla speváčka Jana Kozáková.

Na aktuálnej hudobnej novinke formácie Mukatado sa celkovo nachádza 14 skladieb so slovenskými textami. Zaujímavosťou je, že práve Kozáková sa na všetkých piesňach podieľala aj ako hudobná skladateľka. Na duete Líščie údolie dokonca zložila hudbu spoločne s Lenkou Dusilovou. O bicie sa zas postaral Martin Valihora.


Na albume sa predstavili aj ďalší hostia. Okrem Roba Opatovského, ktorý spieva v piesni Hladina, na novinku prispel aj Roman "Galo" Galvánek z kapely OBD, Lukáš Horanský, saxofonista Mário "Gapa" Garbera, kontrabasista Róbert Ragan ml. a ďalší hudobníci. Špeciálnym hosťom je Oľga Záblacká, ktorá na album prispela štvoricou textov ku skladbám Divá túžba, Na slzách, Sexi Jazz a Zbabelá.

Tracklist albumu Iba láska:

1. Tajný plán
2. Divá túžba
3. Vône
4. Do vody
5. Na slzách
6. Sexi Jazz
7. Veľa je tak málo
8. Ty si stále so mnou
9. Líščie údolie feat. Lenka Dusilová
10. Zbabelá feat. Lukáš Horanský
11. Najvyšší čas
12. Hladina feat. Robo Opatovský
13. Len môj
14. Nebo a vzduch feat. Roman Galvánek

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Andrea Pivarčiová, PR manažérka kapely. Tlačová správa bola upravená redakciou.

Súvisiaci interpreti: Mukatado