Britský hudobník Elton John a jeho manžel David Furnish sa zhostia úlohy výkonných producentov pilotného filmu seriálu Virtuoso. Ten si objednala televízia HBO od tvorcov námetu, scenáristu Alana Balla, herca Petra Macdissiho a producenta Stevea Hamiltona Shawa. O scenár úvodnej časti sa postará Alan Ball.

Dej seriálu Virtuoso sa má odohrávať v 18. storočí vo Viedni a bude sa zameriavať na skupinu hudobných géniov. V pripravovanom pilote si zahrá spomínaný Peter Macdissi, ktorý stvárni skladateľa Antonia Salieriho. Herecké obsadenie doplnia aj Iva Babić, Francois Civil, Lindsay Farris, Nico Mirallegro a Alex Lawther. Nakrúcanie sa má začať na jar v Budapešti.

Elton John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Počas svojej 50-ročnej kariéry na celom svete predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, štyri Brit Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Candle In The Wind, Crocodile Rock, Saturday Night's Alright For Fighting, cover Lucy In The Sky With Diamonds, Don't Go Breaking My Heart (feat. Kiki Dee), Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Guess That's Why They Call It The Blues, I'm Still Standing, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. George Michael), Sacrifice, Circle Of Life, Can You Feel The Love Tonight, Are You Ready For Love alebo Nikita.

John a Furnish tvoria pár od roku 1993, pričom vlani v decembri sa zosobášili. Spoločne vychovávajú synov Zacharyho a Elijah, ktorých im porodila náhradná matka.

Zdroj: SITA (Deadline.com, archív)
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Súvisiaci interpreti: Elton John