Skupina Peter Bič Project prichádza s ďalším potenciálnym hitom. Práve včera predstavila nový singel s názvom Thinking About You, ktorý pochádza z debutového albumu Say It Loud. Ten vyšiel na konci minulého roka.

"Našim fanúšikom sme chceli v tomto už skoro jarnom období priniesť trošku inú náladu a emóciu. Po singloch Hey Now Say It Loud teraz prichádzame s jemnejšou skladbou. Myslím si, že táto pesnička vystihuje práve toto obdobie a naše pocity," vysvetľuje frontman kapely Peter Bič.

Nový singel Thinking About You nájdu fanúšikovia na debutovom albume kapely, ktorý obsahuje spolu 12 skladieb. Na ich vzniku sa podieľali všetci členovia skupiny - líder Peter Bič, speváčka Dáška Kostovčík, spevák Ivo Bič, klávesák Matúš Pavlík, basgitarista Vlado Čekan a bubeník Jozef Zima.

"Hudbu skladáme všetci, texty píšu speváci Ivo a Dáška, ktorí sa v angličtine našli. Keď niekto dostane nápad, tak sa od toho odpichneme a rozvinieme to do textu. Je to spoločné dielo. Najprv robíme hudbu, do toho sa dotvárajú nálady pesničky, podľa situácie a obdobia, v ktorom práve žijeme," opisuje skladateľský proces Peter Bič.

Chystajú videoklip aj megakoncert v Slovinsku

K novému singlu chystá kapela aj klip, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta už čoskoro. Okrem toho sa skupina Peter Bič Project chystá koncertovať po celej Európe. Slovinskí študenti si ich vybrali, aby 8. mája zahrali v Ľubľane na najväčšej akcii roka pre 15-tisíc ľudí. Skupina má v tejto dvojmiliónovej krajine obrovský úspech, jej single hrajú takmer vo všetkých rádiách. V najpočúvanejšom slovinskom rádiu dokonca nasadili megahit Hey Now tak vysoko ako Pink s jej najnovšou piesňou.

"Je to skvelý pocit. Konečne cítim, že to, čo robím, má zmysel. Vďaka fanúšikom sme to dokázali..." neskrývala nadšenie speváčka kapely Dáška Kostovčík. "Máme veľa ponúk zo zahraničia a chystáme tam mnoho koncertov. Chceme reprezentovať túto krajinu najlepšie ako vieme," dodáva líder skupiny Peter Bič. 

Peter Bič Project - Thinking About You

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.

Foto: PR Propaganda House

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project