Kapela Dying Passion zverejnila video ku skladbe Vertical Edge zo svojho ostatného albumu Transient! Rockeri však aktuálne pripravujú aj medzinárodné turné s fínskou formáciou Embassy of Silence. Ako hostia na českej časti šnúry vystúpia Herfst a MadGod.

Embassy of Silence je fínska skupina kombinujúca progresívne zložky s rockom a metalom. Zaujímavosťou je, že zložili a nahrali hymnu pre letné Majstrovstvá sveta v americkom futbale žien 2013. V súčasnosti dokončujú nový album.

Belgičania Herfst sa pohybujú vo vodách melodického death/black metalu, pričom svoj osobitý štýl volajú "necromantic metal". Za svoju krátku kariéru vystupovala formácia po boku takých mien ako Dark Funeral, Belphegor, God Dethroned, Vital Remains, Gravworm a ďalších.


Českú metalovú formáciu MadGod sa dá iba ťažko zaškatuľkovať do jedného podžánru, keďže počas svojej šesťročnej existencie prešli radou zmien. Ich aktuálnu tvorbu charaterizujú hrubé vokály, ktoré sú v kľúčových pasážach podporené spevom, a hutné riffy miešajúce sa s rýchlymi sólami za sprievodu basgitary a bicích. Ich debutový album vyjde na jar vo vlastnom náklade.

Transient tour - česká časť:
17.04. - Praha, Chapeau Rouge
18.04. - Brno, Eleven
19.04. - Karvin, Hard Cafe

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Štěpánka Kubíčková z Kontra Production.

Súvisiaci interpreti: Dying Passion