Flautista Yossi Arnheim a klaviristka Irit Rub-Levi vystúpia 9. marca v bratislavskom Zichyho paláci. Koncert izraelských umelcov odštartuje o 18:00. Návštevníci sa môžu tešiť na ukážky hudobných diel J. S. Bacha, F. Schuberta či F. Chopina. Umelci predstavia aj melódie typické pre izraelskú ľudovú hudbu. Vstupenka stojí dve eurá, pre študentov a dôchodcov je za polovicu.



Yossi Arnheim je členom Izraelského filharmonického orchestra. Okrem toho vystupuje aj ako sólista s inými domácimi i zahraničnými orchestrami. Prezentuje sa samostatnými recitálmi a každoročne sa zúčastňuje na mnohých festivaloch. Je tiež aktívnym komorným hráčom, propagátorom a šíriteľom hudby izraelských skladateľov. Arnheim je profesorom hry na flaute na univerzite v Tel-Avive i na Akadémii hudby a tanca v Jeruzaleme. Okrem toho vedie kurzy hry na flautu v Nemecku, Viedni, Paríži, USA, Maďarsku, Ukrajine, Holandsku, Kórei a Japonsku.

Irit Rub-Levi patrí medzi najvýznamnejšie izraelské klaviristky. Pravidelne hráva spolu s izraelskými i zahraničnými umelcami v rôznych komorných zoskupeniach. Má za sebou sólové vystúpenia s najväčšími izraelskými orchestrami. Vystupovala v Kanade, Nemecku, Rakúsku, Francúzsku aj Holandsku. Popri svojej aktivite koncertnej klaviristky je tiež iniciátorkou a riaditeľkou programu KeyNote, ktorý je projektom Izraelského filharmonického orchestra pre hudobné vzdelávanie občianskej verejnosti. Na konte má cenu American Record Guide.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/yossi.arnheim