Nemecká rocková kapela Guano Apes sa predstaví v októbri v Českej republike a Rakúsku. Štvorčlenná formácia na čele so speváčkou Sandrou Nasić vystúpi 27. októbra v pražskej Meet Factory a o dva dni neskôr vo viedenskej hale Gasometer.

Stane sa tak v rámci ich nadchádzajúceho európskeho Proud Like A God Tour 2017, ktoré odštartujú 6. októbra v Zürichu. Okrem toho zavítajú napríklad aj do Mníchova, Frankfurtu, Hamburgu, Berlína či Amsterdamu, kde šnúru 5. novembra zakončia. Ako napovedá názov turné, pôjde o koncerty na oslavu výročia ich debutového albumu, ktorý vyšiel pred 20 rokmi - 6. októbra 1997.

Kapela Guano Apes vznikla v roku 1994 v meste Göttingen. Okrem Sandry Nasić ju tvoria aj Henning Rümenapp (gitara), Stefan Ude (basgitara) a Dennis Poschwatta (bicie). Na konte majú zatiaľ päť štúdiových albumov - okrem spomínaného debutu vydali nahrávky Don't Give Me Names (2000), Walking On A Thin Line (2003), Bel Air (2011) a Offline (2014). Medzi ich hity patria napríklad skladby Open Your Eyes, Lords Of The Boards, Big In Japan, No Speech Living In A Lie či Kumba Yo!.


Zdroj: SITA (Guanoapes.org, archív), Hudba.sk
Foto: Pavol Karell (Topfest)

Súvisiaci interpreti: Guano Apes