Americká rocková kapela Soundgarden pracuje na novom, v poradí siedmom štúdiovom albume. Formácia zatiaľ neprezradila názov ani dátum vydania nahrávky.

Skupina vydá 10. marca reedíciu debutového albumu Ultramega OK (1988). Novinka ponúkne okrem remixov pôvodných skladieb aj šesť alternatívnych verzií piesní z albumu. Na remixe očakávaného počinu sa podieľal producent Jack Endino, ktorý sa spolu s gitaristom Kimom Thayilom postaral aj o sprievodný text reedície. K dispozícii budú tiež raritné fotografie skupiny.

Okrem toho kapela včera ohlásila turné po Severnej Amerike, ktoré potrvá od 28. apríla do 27. mája. Ako predkapely sa predstavia The Pretty Reckless a The Dillinger Escape Plan. 

Soundgarden vznikli v roku 1984. Okrem spomínaného debutu majú na konte aj štúdiovky Louder Than Love (1989), Badmotorfinger (1991), Superunknown (1994), Down on the Upside (1996) a King Animal (2012). S nahrávkou Superunknown, ktorá obsahuje úspešné single Spoonman a Black Hole Sun, dobyli americký rebríček Billboard 200. Za obe menované piesne dostali prestížne ceny Grammy. V kapele, ktorá mala v období 1997 až 2010 pauzu, pôsobia aj Chris Cornell, Ben Shepherd a Matt Cameron.

Zdroj: SITA (Spin.com, archív)
Foto: Stacy Albright - Soundgardenworld.com

Súvisiaci interpreti: Soundgarden