Zosnulá americká módna návrhárka L'Wren Scott zanechala všetok majetok dlhoročnému priateľovi, lídrovi kapely The Rolling Stones Mickovi Jaggerovi. Sedemdesiatročný spevák zdedí deväť miliónov dolárov (v prepočte približne 6 526 000 eur).

"Všetky moje šperky, oblečenie, nábytok, osobné automobily a ostatné hmotné položky osobného charakteru, alebo všetky podiely v akomkoľvek majetku, ktoré nie sú špecifikované v tejto poslednej vôli, dávam Michaelovi Philipovi Jaggerovi," uviedla Scott.

Zosnulú pochovali 25. marca v Los Angeles. Počas súkromného obradu predniesli niekoľko slov aj Mick Jagger, návrhárkin brat Randall Bambrough a viacero blízkych priateľov. Bambrough prezradil, že sestru spopolnili, pričom časť popola má aj Jagger. "Časť popola pochováme v Utahu v blízkosti rodičov. Bude sa tu konať aj obrad pre všetkých rodinných príslušníkov, ktorí tak budú mať možnosť stretnúť sa s priateľmi a s ostatnými," dodal.

L'Wren Scott spáchala samovraždu v pondelok 17. marca. Kancelária newyorského súdneho lekára následne potvrdila, že 49-ročná žena sa obesila. Podľa doterajších informácií našla módnu návrhárku v jej byte na Manhattane so šatkou okolo krku pripevnenou o kľučku dverí asistentka, ktorú Scott k sebe pozvala esemeskou bez uvedenia dôvodu. Polícia na mieste nenašla list na rozlúčku. Medzi jej klientky patrili napríklad Madonna, Naomi Campbell, Nicole Kidman či Penélope Cruz.

V súvislosti s jej úmrtím sa objavili aj špekulácie o rozchode L'Wren Scott s Jaggerom, no tie vzápätí vyvrátila hudobníkova hovorkyňa. Spevák sa k smutnej správe vyjadril prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "Stále sa snažím prísť na to, ako mohla moja milá a zároveň najlepšia priateľka ukončiť život takýmto tragickým spôsobom. Strávili sme spolu veľa úžasných rokov a spríjemňovali sme si navzájom životy. Bola naozaj veľkou osobnosťou a jej talent ľudia veľmi obdivovali, takisto ako aj ja. Som vďačný, že jej vzdávajú česť a tiež aj za správy podpory, ktoré dostávam. Nikdy na ňu nezabudnem," uviedol Jagger, ktorému súcit prejavili aj spoluhráči Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood.

Úmrtie poznamenalo aj plánované turné The Rolling Stones s názvom 14 On Fire. Formácia zrušila šesť vystúpení v Austrálii a jedno na Novom Zélande. Legendárne kvarteto v máji, júni a júli plánuje potešiť obdivovateľov a obdivovateľky v Európe. 16. júna vystúpi aj vo Viedni, lístky na koncert však už nezoženiete - vypredali sa za 75 minút.

Zdroj: SITA (Nydailynews.com, archív)
Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones