Takmer rok od úspešného finále v súťaži Kapela Ružinova 2016 si talentovaný pesničkár Ado Juráček vychutnal výhru, ktorou bolo nahrávanie v profesionálnom nahrávacom štúdiu. Ako sám priznal, už samotný výber piesne mu trval niekoľko týždňov.

"Ak píšete pesničky a niekto sa vás spýta, ktorá je vaša najobľúbenejšia, je veľmi ťažké odpovedať. Všetky sú obľúbené, ku každej máte špecifický vzťah, pretože vznikla vo výnimočných okamihoch," vysvetľuje Ado Juráček, ktorý si napokon po dlhom zvažovaní na nahratie v profesionálnom štúdiu vybral skladbu Sadni si vedľa.

"Napísal som ju ešte v lete roku 2015, keď sme v posledný deň nášho roadtripu naprieč Toskánskom kempovali pri jazere Lago di Garda. Sadni si vedľa je jednoduchý song, ktorý opisuje začiatky vzťahu s mojou manželkou Miriam. Text som napísal na jeden dych na lehátku. Melódiu som mal celý čas v hlave, a po príchode domov som iba zobral gitaru a pieseň bola na svete," dodáva.

Nahrávanie v štúdiu Sonic Cat bolo pre neho veľkou skúsenosťou. "Zvukový majster a klavirista Roland Kánik vie poradiť, pretože sa na nahrávku nepozerá iba technicky ako zvukár, ale aj produkčne ako výborný hudobník," opisuje Ado Juráček prácu na nahrávke. Známy hudobník a producent mu dokonca do pesničky prispel hrou na piáno. Okrem Kánika mu s nahrávaním pomohli aj basgitarista Filip Hittrich a bubeník Braňo Novotný. Samotný autor piesne sa okrem spevu postaral aj o gitary.


Text: Hudba.sk (zdroj: Ado Juráček) 
Foto: archív hudobníka

Súvisiaci interpreti: Ado Juráček Band