Americká speváčka Mariah Carey poprela vlastné tvrdenie, že jej pripravovaná štrnásta štúdiovka by mohla byť jej poslednou. Tiež prezradila, že album plánuje vydať v najbližších týždňoch, no bez ohlásenia, ako to urobila jej kolegyňa Beyoncé.

"Vždy budem robiť hudbu. Keď som povedala, že tento album by mohol byť mojím posledným, myslela som to tak, že nikdy neviete, či sa dožijete zajtrajška," uviedla Mariah Carey v rozhovore pre magazín Billboard. Speváčka ďalej vyhlásila, že pri nahrávaní tohto albumu sa sústredila na celok a nie iba na niekoľko singlov, ktoré by sa mohli stať hitmi. "Pomysleli by ste si, že sa sústredím iba na single. Svojím spôsobom áno, ale pri tomto albume chcem, aby ho moji fanúšikovia počúvali ako celok. Je to môj život, odkedy som vydala posledný album," vysvetlila.

Nahrávka by mala vyjsť v najbližších týždňoch v digitálnej forme, pričom nebude vopred známy názov, tracklist či cover. Ako speváčka uviedla, vydanie albumu chce oznámiť sama. "Ja musím byť tá, kto to oznámi, najmä názov albumu," povedala a dodala, že titul štúdiovky je inšpirovaný niečím, čo úzko súvisí s jej životom. Fyzická verzia albumu by sa mala dostať do predaja zhruba týždeň po jeho internetovom vydaní.

Speváčkin nový album sa mal pôvodne volať The Art of Letting Go. Speváčka za posledný rok predstavila niekoľko skladieb, ktoré mali byť singlami z tohto albumu - duet s Miguelom #Beautiful, pieseň The Art of Letting Go a You're Mine (Eternal). Momentálne však nie je potvrdené, či sa vôbec na novinke budú nachádzať.

Aktualizácia (29.4.): Aby to nebolo málo zamotané, tak hudobné vydavateľstvo Def Jam Recordings poprelo, že album vyjde bez ohlásenia. Podľa včerajšieho vyhlásenia labelu sa nahrávka dostane na trh tradičným spôsobom a fanúšikovia sa dozvedia podrobnosti vopred. "Mariah oznámi dátum a názov albumu v predstihu," uviedla vo vyhlásení viceprezidentka labelu Laura Swanson.


Zdroj: SITA (Billboard.com), archív Hudba.sk
Foto: Mariahcarey.com

Súvisiaci interpreti: Mariah Carey