Chlapčenský šarm, originálne tanečné kreácie a poriadna dávka pozitívnej energie. To sú tri najväčšie zbrane hviezdnej dvojice z 80-tych rokov Petra Kotvalda a Stanislava Hložeka. Legendárne duo, ktoré zožalo slávu hitom Holky z naší školky, bude po 30 rokoch opäť koncertovať na Slovensku.

Stane sa tak počas 20 koncertov nostalgického turné s názvom Zlaté Dobré Časy, v rámci ktorého okrem populárnej českej dvojice vystúpi aj hviezda 70-tych rokov Naďa Urbánková a o slovenskú spomienkú na poslednú dekádu minulého storočia sa postará skupina Maduar. Pri tejto príležitosti poskytli páni Kotvald a Hložek krátky rozhovor.

Máte nejakú výnimočnú spomienku zo svojej koncertnej minulosti?

Kovald: Zaujímavých momentov a chvíľ bolo a je veľa. Niektoré sú aj po rokoch nepublikovateľné (smiech). Pri natáčaní klipu Milujem se čím dál víc v uliciach Bratislavy vymyslela režisérka Katka Ďurovičová scénu, v ktorej sa objímam s figurantkou. To by ešte nebolo nič zvláštne, aj keď sa to celé odohralo pod tečúcou vodou pred divadlom. Oveľa väčší problém bolo sušenie a prezliekanie sa na ulici. Okamžite k nám prišla polícia a zatkli ma za ohrozovanie morálky a obnažovanie sa na verejnosti. 

Hložek: Tých nádherných zážitkov je veľa a vybrať jeden jediný je ťažké. Patrí medzi ne napríklad koncert v poľských Sopotoch. Zožali sme tam s Hankou (Zagorovou) a Petrom veľký úspech. Vystupovali sme spolu s inými umelcami a všetko to vysielal naživo poľský rozhlas a televízia. Keď sme skončili, ľudia sa absolútne zbláznili a nechceli nás pustiť. Technici odnášali aparatúru, no museli ju vrátiť naspäť a spievali sme ešte ďalšiu polhodinu! Do tej doby tam nič podobné nezažili.

Ako si spomínate na pozornosť verejnosti a médií v čase vašej najväčšej slávy?

Kotvald: Kto vystupuje a tvrdí, že ho záujem verejnosti mimo pódia nebaví a obťažuje, nehovorí pravdu. Je fajn, že nás ľudia oslovujú a reagujú na nás. Byť na očiach a vlastne byť neustále pod dohľadom, pretože je vaša tvár známejšia než susedova, je bonus a daň za vystupovanie na verejnosti. 

Hložek: V tom čase boli média pod politickým vplyvom. Preto sme nesmeli vyhrať Zlatého Slávika, i keď sa to niekoľkokrát takmer stalo. 

Turné nesie názov Zlaté Dobré Časy - vnímate obdobie, kedy ste zažívali najväčšiu popularitu, ako "zlaté časy"? Na čo najradšej spomínate?

Kotvald: Pravdupovediac nie, nikdy som to tak nemal. Pozerám sa neustále dopredu. Vystupujem, točím nové pesničky a verím, že každá ďalšia si dokáže nájsť svoje miesto pod slnkom, bude hitom a bude baviť poslucháčov. Bavia ma nové technické možnosti pri natáčaní, možnosti pri koncertovaní. 

Hložek: Pre nás to svojím spôsobom zlaté časy aj boli. I keď nebolo všetko ideálne. Narodili sme sa do tej doby a chceli sme niečo robiť poriadne, tak sme sa museli podriaďovať veciam, ktoré by sme dnes nerobili. Čo mi z tej doby chýba? Ten krásny vek!

Ako vnímate kultúru tej doby? Ako si spomínate napríklad na módu, kultúrny život, bežný život? 

Kotvald: Nemyslím si, že sa zase toľko toho zmenilo. Jasne, skladby, autá, oblečenie vyzerajú inak... Ešteže tak, veď to by bola strašná nuda. Tie zmeny ma bavia, až na tie zmeny vlastného obrazu v zrkadle (smiech).

Hložek: Všetko bolo úplne inak... Aranžmány piesní, zvuky nástrojov... Ťažko sa mi odpovedá na túto otázku.

Čo by ste odkázali fanúšikom, ktorí sa chystajú na Zlaté Dobré Časy?


Kotvald: Tešíme sa na vás a na to, ako sa spoločne zabavíme.

Hložek: Príďte si s nami zaspievať, zaspomínať a hlavne urobiť si dobrú náladu!

Kotvald a Hložek Zdroj: PR / Zlaté Dobré Časy

Termíny a zastávky turné Zlaté Dobré Časy:

11. 5. - Košice, Spoločenský pavilón
12. 5. - Bardejov, Kino Žriedlo
13. 5. - Prešov, Kino Scala
14. 5. - Humenné, MsKS
17. 5. - Trstená, Dom kultúry
18. 5. - Považská Bystrica, Kino Mier
19. 5. - Dubnica nad Váhom, Dom kultúry
20. 5. - Zvolen, DK Podborová
21. 5. - Banská Bystrica, Aula SZU
25. 5. - Topoľčany, MsKS
26. 5. - Prievidza, Art point / kino Baník
27. 5. - Stará Turá, DK
28. 5. - Zlaté Moravce, MSKŠ
3. 6. - Komárno, Dom MS
4. 6. - Nitra, PKO
5. 6. - Šaľa, MsKS 
8. 6. - Martin, Kino Strojár
9. 6. - Trenčín, Dom Armády
10. 6. - Trnava, Dom kultúry
11. 6. - Senica, MsKS

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Aktuálne novinky a kompletné informácie nájdete na oficiálnych stránkach www.zlatedobrecasy.sk a www.facebook.com/zlatedobrecasy.sk.

Zdroj: PR