Tretí album americkej skupiny Foster The People je na spadnutie a kapela už dávnejšie svojim nedočkavým fanúšikom sľúbila, že v apríli vydá nový singel. Namiesto toho však hudobníci tento týždeň zverejnili digitálne EP s troma novinkami, ktoré sa objavia na pripravovej nahrávke. 5. júla si ich vypočujú aj návštevníci koncertu v Bratislave.

Horúce novinky obľúbenej kapely sa volajú Doing It For The Money, Pay The ManS.H.C. "Jedna z mojich najobľúbenejších vecí na hudbe je to, že spája. Napísali sme tieto skladby, aby sme ukázali radosť v čase, kedy ju ľudia potrebujú oveľa viac než kedykoľvek predtým, a tiež sme si mysleli, že je správna chvíľa sa s vami o ne podeliť," uviedol líder skupiny Mark Foster k novému EP s názvom III.  

Foster The People nie sú skupinou jedného hitu a dokázali to v roku 2014 skvele prijatým albumom Supermodel aj napriek tomu, že neobsahoval taký megahit, akým sa stala skladba Pumped Up Kicks. Kapelu medzičasom opustil basgitarista Cubbie Fink, no hlasy fanúšikov neutíchali a pýtali si tretiu štúdiovú nahrávku. Tá príde už tento rok, čo potvrdzuje aj ohlásené turné.

"Foster The People ohlásili veľké letné turné a sme radi, že v rámci neho zavítajú do Bratislavy. Všetkých nás včera prekvapili týmito troma skladbami. Je počuť, že prídu opäť so silným albumom. Síce vybočujú z ich štýlu, ale tieto experimenty s hip-hopovými prvkami a synthpopom, obaleným v novom zvuku, im veľmi svedčia," hovorí Michal Očovan z agentúry ProMusic, ktorá pripravuje exkluzívny koncert v bratislavskom klube Refinery Gallery.


Kapelu Foster The People založil Mark Foster v roku 2009 v Los Angeles. Skupina zožala obrovský úspech v roku 2011 s debutovým albumom Torches, z ktorého sa predalo viac ako dva milióny kusov, pričom samotný singel Pumped Up Kicks presiahol predajnosť 10 miliónov. Skladba bola magazínom SPIN vyhlásená za hymnu roku 2011. Foster The People so svojím debutom získali tri nominácie na Grammy - v kategóriách Best Alternative Album, Best Pop Duo/Group Performance za Pumped Up Kicks a Best Short Form Music Video za klip Houdini.  

Ich druhý album Supermodel vyšiel v marci 2014 a produkoval ho Paul Epworth známy vďaka spoluprácam s umelcami ako Adele, Paul McCartney, U2, Bruno Mars alebo Coldplay. Album, ktorý nahrávali na viacerých miestach po celom svete, sa dostal na tretie miesto amerického albumového rebríčka. Ich nový album by mal vyjsť v priebehu tohto roka.

Novinky kapely Foster The People môžete počúvať aj na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk za agentúru ProMusic informoval Edo Kopček.

Foto: Facebook.com/fosterthepeople