Spolupráca Roba Opatovského s Ľubicou Čekovskou pokračuje. Po novej verzii emotívnej skladby Človek si musí všetkým prejsť sa táto kamarátsko-hudobná dvojica pustila do niečoho úplne iného - prispeli dvoma skladbami do úspešnej komédie Cuky Luky Film.

Ako prezrádza Robo Opatovský, obe piesne vznikli v rekordne rýchlom čase. Zároveň sú obidve tak trochu retro - jedna je romantická skladba na štýl 80-tych rokov a druhá je klasická popová balada. Speváka okamžite po prvom počutí chytili za srdce a verí, že sa z nich stanú hity, aj keď sú naspievané v angličtine, preto mnohí diváci v kinách možno ani netušili, že ich naspieval on.

Ako prvú zverejňuje skladbu Boat On Your Road, ku ktorej tvorcovia bláznivej komédie Cuky Luky Film pripravili videoklip so zábermi z aktuálneho kinohitu.


Ponuku od Čekovskej by prijal, aj keby mal spievať v čínštine

"K retru mám celkovo veľmi pozitívny vzťah, ale toto bola aj požiadavka režiséra. Celý hudobný koncept filmu je totiž v akomsi retro štýle. Takže aj ja som pri tvorbe išla po atmosfére danej doby," približuje pozadie tvorby pesničiek Ľubica Čekovská. "Pesničky vznikli veľmi rýchlo. Sadla som si za syntetizátor v štúdiu a za dve hodinky som to mala. Ráno som volala Robovi, že mu poobede pošleme linku, hneď som to poslala Petrovi Kollárovi, ktorý obratom napísal skvelý anglický text, a večer to už Robo naspieval. Na druhý deň som k tomu nahrala živé nástroje - basu, gitaru, klávesy a sláky. Pre mňa bolo podstatné, aby som zachytila kód doby, aby to bolo pozitívne, príjemné," opísala sympatická hudobníčka a skladateľka.

Robo Opatovský a sestra Mariána Čekovského sú už zohratou dvojicou a na konte majú niekoľko úspešných spoluprác. Robo prijal ponuku naspievať obe piesne s nadšením, napriek tomu, že sa pred časom zaprisahal, že už nechce spievať v angličtine.

"Obe pesničky ma okamžite chytili za srdce, sú veľmi dobre zaranžované, majú silné melódie. Práve preto to trvalo tak krátko. Obe skladby som vedel precítiť a nahrať aj s vokálmi za rekordný čas. Aj jedna aj druhá skladba mi zabrali hodinu v štúdiu. A prečo som sa dal na angličtinu? Je síce pravdou, že som už chcel spievať len v slovenčine, máme tu predsa množstvo kvalitných textárov, dostávam veľa textov a mám šťastie, že mi slovenčina veľmi prirodzene znie, ale človek mieni, Pán Boh mení. Takáto ponuka od geniálnej autorky sa neodmieta. Aj keby to bolo v čínštine," dodáva s úsmevom Robo Opatovský.

Prečítajte si: Toto je smrrrrť! Cuky Luky Film spojil Drobnú, Švidraňovú a Kuka z Horkýže Slíže

Snímka Cuky Luky Film rozpráva príbeh začiatku šialeného priateľstva, ktoré dve dievčatá navždy zmení. Cuky je neuznaná videoblogerka túžiaca po sláve, Luky zase celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať. Okrem jednej jedinej veci - lásky. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu vytvoriť Miss. V bláznivej komédii sa v hlavných úlohách predstavili známe komičky a herečky Petra Polnišová a Zuzana Šebová, sekundujú im Lukáš LatinákDiana Mórová, Barbora Švidraňová a ďalšie známe tváre nielen z radov hercov. Menšie roly si zahrali napríklad Lucie Bílá, TwiinsThomas PuskailerMarián Čekovský aj samotná autorka hudby k filmu Ľubica Čekovská.

"Je to veľmi pohodový, zábavno-oddychový film. Teším sa z jeho komerčného úspechu. Znie v ňom výborná hudba od úžasnej Ľubice Čekovskej a som rád, že môj spev podporuje romantickú atmosféru scén, kde znejú obe skladby," uzatvára Robo Opatovský, ktorého dnes a zajtra čakajú posledné dva koncerty turné Unplugged v Nitre (28.4., Music a Cafe) a v Bojniciach (29.4., Meridiana).

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský