Ak by ste si pieseň Sledgehammer vypočuli bez toho, že by ste poznali jej autorov a interpretku, možno by ste skôr uhádli, že jej spoluautorkou je Sia, než to, že ju spieva Rihanna. Rukopis Austrálčanky v skladbe zo soundtracku k očakávanému sci-fi trháku Star Trek: Do neznáma je neprepočuteľný, Rihanna však svojím výkonom naozaj prekvapila.

Film Star Trek: Do neznáma uvedú v amerických kinách 22. júla, presne 50 rokov od začiatku prvého vysielania pôvodného seriálu. Úlohy z predchádzajúcich filmov série Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013) si v novinke zopakovali Chris Pine (James T. Kirk), Zachary Quinto (Spock), Zoe Saldana (Uhura), Karl Urban (Bones), Simon Pegg (Scotty), John Cho (Hikaru Sulu) či nedávno zosnulý herec Anton Yelchin (Čechov).

Okrem toho diváci a diváčky v novinke uvidia napríklad Sofiu Boutellu, Joa Taslima, Lydiu Wilson alebo Idrisa Elbu. O réžiu sa postaral Justin Lin, kým J. J. Abrams, ktorý nakrútil spomínané prvé dva filmy série, sa ujal produkcie. Autormi scenára sú spomínaný Pegg a Doug Jung. Do slovenských kín by sa mal film dostať s pomerne veľkým oneskorením oproti americkému trhu - 18. augusta.



Dvadsaťosemročná Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa ako 16-ročná presťahovala z rodného Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími siedmimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). Tento úspech sa jej podarilo zopakovať aj s novinkou Anti (2016).

Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, deviatich American Music Awards vrátane Icon Award, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Bojová loď (2012), To je koniec! (2013) a Annie (2014).

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív), Hudba.sk (perex)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Rihanna