Letné hudobné vody rozprúdi 1. júla spontánna rozlúčková akcia kapiel a umelcov z Továrenskej ulice v Bratislave. Posledný funkčný industriálny objekt na Továrenskej 14 dožíva a tvár tejto časti mesta sa rýchlo mení. Komunita muzikantov, ktorí na tomto mieste mali svoje skúšobne, sa pri tejto nemilej príležitosti dala dohromady a pripravila spoločnú akciu.

Je raritou, že na legendárnej chodbe dlhé roky v symbióze spolunažívali skupiny ako Le Payaco, Billy Barman, Nvmeri, Purist, Talent Transport, Diego, Walter Schnitzelsson, Vetroplach, Hugo Čáves Orchestra, Talkshow, Funtomas, Youniverse, King Shaolin a ďalší.

Medzi spriatelenými kapelami vznikol spontánny nápad rozlúčiť sa s obľúbeným miestom (bývalý Výskumný ústav káblov a izolantov) poriadnym hudobným festivalom. Pôvodná myšlienka bola akciu usporiadať priamo na nádvorí objektu, ale tento nápad sa nestretol so súhlasom nového majiteľa, ktorým je finančná skupina Penta. 

Myšlienka festivalu však bola silnejšia a po ústretovej dohode s Design Factory sa celá akcia sťahuje na vedlajšiu ulicu, Bottova 2, priamo do stredu bývalej industriálnej zóny, ktorá onedlho skončí na smetisku dejín. Okrem kvalitnej hudby čaká návštevníkov pivo a iné občerstvenie. Príďte si aj vy užiť poslednú akciu v tejto časti mesta s príznačným názvom Goodbye Továrenská. Cena vstupného na akciu je osem eur.

Program festivalu:

16:00 - otvorenie 
17:00 - King Shaolin
17:30 - Youniverse
18:00 - Vetroplach
18:35 - Billy Barman
19:20 - Le Payaco
20:10 - Diego
21:00 - Funtomas
21:30 - Hugo Čáves Orchestra

Zdroj: OZ Euforion

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Le Payaco