Americký hudobník a spevák Father John Misty odmietol nahrať coververziu skladby I Want It That Way chlapčenskej skupiny Backstreet Boys. Tridsaťpäťročného muzikanta požiadali o spoluprácu na reklame zástupcovia známej americkej siete reštaurácií, pričom mu ponúkli 250-tisíc dolárov (v prepočte približne 227-tisíc eur).

Rodák z Rockville v Marylande to prezradil počas nedávneho vystúpenia na Newport Folk Festivale. "Áno, takto si žijem. Povedal som si, 'V pohode, aspoň si budem môcť kúpiť dva Cadillacy a môžem ich spolu nabúrať'. Nechcem vaše posraté peniaze z burrita," povedal Father John Misty, ktorý svoje vyjadrenie neskôr komentoval aj na Twitteri. "Pointou tohto príbehu bolo, či je folková hudba dobrá ešte na niečo iné, ako len na predávanie iných vecí," napísal interpret.


Spomínanú coververziu napokon nahrali Brittany Howard z kapely Alabama Shakes a Jim James z formácie My Morning Jacket. Skladba je súčasťou milého animovaného príbehu o dvojici konkurenčných majiteľov stánkov s občerstvením, ktorých snaha o prekonanie toho druhého dovedie k vybudovaniu automatizovaných monštier, aby sa napokon spojili v spoločnej prevádzke s tradične pripravovanými pochutinami.


Father John Misty, vlastným menom Joshua Michael Tillman, vydal ako J. Tillman osem sólových albumov. Neskôr začal vystupovať pod súčasným pseudonymom a vydal nahrávky Fear Fun (2012) a I Love You, Honeybear (2015). Vlani na seba upozornil, keď nahral coververzie skladieb Blank Space a Welcome To New York speváčky Taylor Swift v štýle kapely The Velvet Underground. Objavil sa tiež v jemne erotickom klipe k piesni Freak speváčky Lany Del Rey.


Nebojte sa, vie aj spievať:


A tu je jeho čerstvo zverejnený singel:


Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/fatherjohnmisty

Súvisiaci interpreti: Backstreet Boys, Father John Misty