Medzinárodný hudobný projekt Poetry In Telegrams, ktorého lídrom je slovenský spevák, gitarista a skladateľ Johny Štefeček, debutoval v roku 2014 a ihneď sa zapísal ako jeden z najzaujímavejších objavov (nielen) slovenskej rockovej scény. Teraz prichádza s novým parádnym videoklipom k singlu Stargazing, ktorý vám prinášame v exkluzívnej premiére.

Videoklip je voľným pokračovaním série o podivínskom lekárovi so zvláštnymi záujmami (doteraz zverejnené videá: Juliet and Romeo, Miracles), v ktorej hrá hlavnú úlohu slovenský herec Gregor Hološka. V klipe si zahrala aj známa modelka a propagátorka zdravého životného štýlu, Vanda Dita Gallo. Kameru a réžiu mal opäť na starosti Jakub Šteinecker.

Samotná skladba pochádza z druhej EP nahrávky Poetry In Telegrams - The Phases, ktorá vyšla minulý rok v novembri.


Rešpektovaný doma aj v zahraničí

Poetry In Telegrams je projekt, ktorý založil ostrieľaný slovenský hudobník Johny Štefeček (gitara, spev) a na nahrávkach mu sekundujú zahraniční hostia. Na prvom EP Songs for Desperate Lovers bicie nahrával slávny Thomas Lang (AUT/USA) a druhé EP The Phases je výsledkom spolupráce s multiinštrumentalistom Paulom Ortizom (UK). Obe nahrávky sú pod zvukárskou taktovkou Rolanda Grapowa (GER), bývalého člena Helloween. Čo sa týka formy, ide o hudobný minimalizmus, keďže všetky pesničky sú postavené iba na sedemstrunovej gitare a bicích nástrojoch. O to viac očarí plný a hutný zvuk nahrávok.

Minialbumy si vyslúžili pozitívne recenzie v rôznych slovenských a českých časopisoch i na internetových portáloch. "Najviac však asi poteší, keď vám song pochváli niekto, koho si z hudobnej brandže naozaj vážite - napr. gitarista Ola Englund, masteringový kráľ Vlado Meller (mastering ostatného albumu kapely Slipknot) či basgitaristka Chela Rhea Harper (o. i. Coal Chamber)," hovorí Johny.

Pieseň Stargazing uzatvára éru The Phases a projekt by mal ešte tento rok vydať nový materiál. Obidve doterajšie nahrávky nájdete na Bandcampe, kde si ich môžete zakúpiť v špeciálnej letnej akcii.  Ak nechcete zmeškať žiadne novinky, sledujte Poetry In Telegrams aj na oficiálnej stránke www.poetryintelegrams.com, na ktorej sa okrem iného nachádza aj pravidelne aktualizovaný blog (každý týždeň nový článok). Projekt môžete sledovať aj na Facebooku a všetky videá nájdete na oficiálnom Youtube kanáli.

TIP: Na Diego sa čakať oplatí. Pozrite si skvelú novinku svetovej slovenskej kapely

Text: Hudba.sk (zdroj: Poetry In Telegrams)
Foto: Veronika Klimonová