Bratislavská skupina Hex chystá pre fanúšikov unikátny koncert. 20. novembra si do Ateliéru Babylon pozvala kamarátske kapely Para, Polemic, Le Payaco, Billy Barman, Puding Pani Elvisovej, Vetroplach, From Our Hands, Korben Dallas a Mariána Čekovského. Všetci totiž nahrali hexácke skladby na špeciálnu výberovku, ktorú priamo na koncerte pokrstia.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Skupina Hex odohrala vo svojej histórii vyše tisíc koncertov, no takýto fanúšikovia ešte nezažili. Stretne sa na ňom takmer desiatka ďalších kapiel, ktoré sa podieľali na vzniku novej unikátnej nahrávky Hexu. Tá vyjde už čoskoro vo forme knihy s názvom Všetko najlepšie, jej súčasťou bude kompilácia hitov a bonusové CD, na ktorom blízke skupiny a interpreti spievajú pesničky od Hexu.

"Niektoré kapely sme oslovili sami, pretože k nim máme blízky vzťah a dlhé roky sú našimi priateľmi. Niektoré sa prihlásili samé, keď sa dozvedeli o tomto projekte. Je veľmi zaujimavé počuť naše skladby v iných aranžmánoch. Niektoré sú úplne prekopané, čo je veľmi vzrušujúce," teší sa Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Hex, 2013 Zdroj: Peter Spurný

Krst nahrávky sa uskutoční na (H)exkluzívnej akcii v Bratislave už 20. novembra. "Koncert plánujeme ako veľkú párty. Do Ateliéru Babylon pozývame všetkých ľudí, ktorí spolupracovali s Hexom alebo akokoľvek pomohli kapele počas dlhoročného pôsobenia na scéne. Budú tam známe aj menej známe tváre slovenského šoubiznisu a nášho kultúrneho života. Je sa na čo tešiť," pozýva Yxo.

Hlavná časť koncertu bude patriť Hexu, no postupne sa na pódiu objavia aj hostia, ktorí nahrali úpravy hexáckych hitov a určite príde aj na netradičné spojenia. Členovia Hexu pritom nevylučujú, že aj oni zahrajú coververziu niektorej z kapiel. Môžeme sa tak tešiť na pestrú zmes rôznych štýlov.

Limitovaný počet lístkov je v predaji na stránke Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Peter Spurný

Súvisiaci interpreti: Hex