Život formácie GrooveHub trvá len štyri roky, no už má na konte množstvo úspechov. Jedným z nich je aj to, že sa onedlho stane predskokanom basgitarového mága Victora Wootena. Fanúšikovia jazzu, funku, hip-hopu, rocku a netradičných inštrumentálnych aranžmánov si prídu na svoje 5. novembra v Ateliéri Babylon.

Keď v roku 2012 zakladal klávesista, skladateľ a aranžér Ľubomír Šramo kapelu GrooveHub, azda ani netušil, akú veľkú dieru do domáceho hudobného sveta spraví. Už do dvoch rokov začali spolu s Radovanom Vallachom (bicie) a Adamom Hudecom (basgitara) zbierať jedno uznanie za druhým.

Spočiatku to bolo víťazstvo v prvom kole súťaže Jazz Start Up, na ktoré nadviazali víťazstvom na najväčšom medzinárodnom jazzovom festivale na Slovensku Bratislavské jazzové dni 2014 v rámci súťaže Pódium mladých talentov. Vďaka tomu minulý rok otvárali program na hlavnom pódiu festivalu. 

Svojú jedinečnú kombináciu jazzu, latino melódií, ale aj filmovej hudby pretavili do ambicióznej debutovej nahrávky Enter the Hub (2015), s ktorou ohromili porotu ankety Esprit. Na konto si tak mohli pripísať aj nomináciu na Jazzový album roka. Prvotina obsahuje viac ako 70 minút originálneho materiálu, ktorý nie je určený len pre milovníkov jazzu, ale každého fanúšika inštrumentálnej hudby.


Naživo sa o ich kvalitách môžete presvedčiť na koncerte Victora Wootena v bratislavskom Ateliéri Babylon. Už v sobotu 5. novembra sa basgitarový virtuóz vďaka cyklu koncertov City Sounds of Bratislava vráti na slovenské pódium. Predstaví sa s novým triom, v ktorom sa latku kvality jeho vystúpení pokúsia zdvihnúť bubeník Dennis Chambers a saxofonista Bob Franceschini.

Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj, Ars Bratislavensis a SOZA.


Aktuálne koncerty v rámci cyklu City Sounds of Bratislava:

Victor Wooten - 5. 11. 2016, Ateliér Babylon
Lisa Simone - 2. 12. 2016, Slovenský rozhlas
Macy Gray - 8. 2. 2017, Stará tržnica
Scott Bradlee's Postmodern Jukebox - 18. 3. 2017, Bratislava
John Patitucci The Electric Guitar Quartet - 16. 5. 2017, Bratislava

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za City Sounds of Bratislava Matej Šálek.