Bratislavská skupina Bloom prežíva svoj prelomový rok. Už o pár dní v Ateliéri Babylon pokrstí debutový album Let the Good Days Come, z ktorého pochádza aj skladba Carousel Ride. Práve na ňu sa formácia s neprehliadnuteľnou speváčkou Barborou Drahovskou rozhodla natočiť videoklip, ktorý si môžete v priemiére pozrieť na Hudba.sk.

Jeden z najzaujímavejších nových objavov na slovenskej hudobnej scéne, skupina Bloom, pre fanúšikov na záver roka pripravila nielen dlhoočakávaný album a nový koncertný program, ale aj rozprávkový videoklip, ktorým si kapela splnila ďalší sen. Pri jeho tvorbe nič nenechala na náhodu a oslovila toho najpovolanejšieho - režiséra úspešného filmu Kandidát Jonáša Karáska.

"Jonáša poznám už pár rokov. Zoznámili sme sa vďaka festivalu Viva Musica!, pre ktorý pripravoval kampaň. Už vtedy sa mi jeho práca a prístup k nej veľmi páčila. Je profesionál s neuveriteľným citom pre detail. Veľmi si vážime, že sme s ním a Marikou Majorovou z GunPowder Creative studio, mohli spolupracovať. Ich nápady a energia dodali našej hudbe tú správnu farbu," teší sa z nového videoklipu Barbora Drahovská.

videoklip Carousel Ride Zdroj: Youtube - Jonáš Karásek

Okrem členov skupiny Bloom sa v klipe predstaví aj herec Milan Chalmovský, harfistka Mária Kmeťková či húpacie kone zo zbierky bratov Jobusovcov. "Klip sme nakrúcali dva dni v hustých lesoch neďaleko Lozorna. Prvý na pľac prišiel klaun v podaní Milana, potom my a nakoniec Mária s harfou. Koníky sa točili osve na druhý deň," prezradil gitarista Lukáš Kyška.

"Najnáročnejšie bolo, keď sme sa ráno pred natáčaním zobudili a lialo ako z krhly. Volám Jonášovi a on mi s rozospatým hlasom hovorí, že keď už sme to na dnes všetko tak pekne zorganizovali, tak to nemôžeme zrušiť. A dobre sme spravili, lebo v Lozorne ako keby ani kvapka nespadla," dodala Barbora.


Debutový album pokrstia už 3. decembra

Skupina Bloom je na hudobnej scéne už tri roky a tvorí skladby, ktoré sú zmesou jazzu, folku a blues. Na svojom konte má jedno eponymné EP, vystupovanie na Bratislavských jazzových dňoch, klubovom Open Jazz Festivale v Novom meste nad Váhom pred talianskym bluesmanom Robertom Ciottim, na Mikulášskom jazzovom festivale i na viedenskom multižánrovom festivale Waves Vienna. Momentálne hrá v zložení: Barbora Drahovská (spev), Lukáš Kyška (gitara), Jozef "Yogi" Graus (basa) a Igor "Ajdži" Sabo (bicie).

Svoj debutový, čisto anglický album Let the Good Days Come skupina nahrala v lete v štúdiu LVGNC v spolupráci s Marekom Rakovickým. Obsahuje jedenásť skladieb, o ktorých finálny zvuk sa postarali ľudia zo štúdia Masterdisk v New Yorku. Harfistka Mária Kmeťková na albume hosťuje v dvoch skladbách, okrem nej ho obohatili aj klávesák Martin Wittgruber a basgitarista Juraj Griglák, ktorý do jednej skladby nahral kontrabas.

Kmeťková a Wittgruber si s Bloom prídu zahrať aj na krst platne, ktorý sa uskutoční v utorok (3.12.)
v klube Ateliér Babylon v Bratislave. Špeciálnym hudobným hosťom večera bude nový projekt Oskara Rózsu a Zdenky Prednej, DOLEDOLE. Oskar bude zároveň krstným otcom albumu bratislavskej kapely. 

Vstupenky na krst:  Predpredaj.sk

Ukážky albumu Let the Good Days Come:


Informácie a fotografie z natáčania pre Hudba.sk poskytol PR manažér skupiny Marek Kučera. Viac na www.bloomband.sk a www.facebook.com/bandBloom.

Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Bloom