Anglická kapela Coldplay zverejnila videoklip k piesni Adventure Of A Lifetime. O réžiu animovanej novinky, v ktorej skladbu namiesto londýnskeho kvarteta prezentujú štyri opice, sa postaral Mat Whitecross.

Pieseň pochádza z dlho očakávaného albumu A Head Full Of Dreams, ktorý skupina plánuje vydať už budúci piatok, 4. decembra. Hudobníci ho nahrávali v Kalifornii aj v Londýne, na produkcii sa podieľali Stargate a častý spolupracovník kapely Rik Simpson. Skupina tento týždeň prostredníctvom videa zverejnila krátke ukážky všetkých piesní.



Z nahrávky už Coldplay okrem singla A Head Full Of Dreams predstavili aj celú skladbu Everglow, v ktorej "hosťuje" bývalá manželka frontmana skupiny Chrisa Martina, herečka Gwyneth Paltrow. Pieseň s názvom inšpirovaným surferom mala svoju premiéru v rozhlasovej šou Zanea Lowea v rádiu Beats 1.

Podľa portálu NME.com herečka pre CD napísala jeden rým: How come things move on / How come cars don't slow. "S týmto nápadom prišla ona, tak som sa jej spýtal: 'Je nejaká šanca, že by si to aj zaspievala, lebo je to tvoj nápad?, na čo odpovedala ako ktorýkoľvek človek: 'Nemôžem! Nie som profesionál!" vysvetlil spevák.

Na štúdiovke však bude možné počuť vysamplovaného prezidenta USA Baracka Obamu spievajúceho skladbu Amazing Grace. Medzi hosťami sa objavia Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo či Merry Clayton. Po vydaní albumu kapela chystá veľké svetové turné, z ktorého sú zatiaľ známe termíny v Latinskej Amerike a západnej Európe.
 


Tracklist albumu A Head Full of Dreams:
 
1. A Head Full Of Dreams 
2. Birds 
3. Hymn For The Weekend 
4. Everglow 
5. Adventure Of A Lifetime 
6. Fun 
7. Kaleidoscope 
8. Army Of One 
9. Amazing Day 
10. Colour Spectrum 
11. Up&Up

Zdroj: SITA (zdroj: NME.com), Hudba.sk
Foto: videoklip

Súvisiaci interpreti: Coldplay