Americká heavymetalová kapela Metallica si chce na svojich plánovaných koncertoch uctiť pamiatku zosnulého speváka a basgitaristu anglickej kapely Motörhead Lemmyho Kilmistera, ktorý zomrel vlani 28. decembra vo veku 70 rokov. V rozhovore pre portál MariskalRock.com to uviedol bubeník Lars Ulrich.

"Myslím, že každý vie, akú významnú rolu mal Lemmy v existencii kapely Metallica, v mojom živote, v živote našej skupiny. Tvorba Motörhead bola pre nás veľmi dôležitá, takže si myslím, že budeme hrávať aj coververzie ich skladieb. Aj na našom novom albume máme skladbu s názvom Murder One, ktorou, minimálne po lyrickej stránke, poukazujeme na Lemmyho. Lemmy je neustále v našich srdciach, dušiach a mysliach a som si istý, že v najbližších rokoch mu mnohokrát vzdáme poctu," vyhlásil Ulrich.

Jeho kolega, spevák a gitarista James Hetfield minulý týždeň povedal, že turné k novému albumu bude trvať minimálne dva roky. Zatiaľ je však zverejnených len pätnásť nadchádzajúcich koncertov, ktoré sa majú konať od konca novembra do začiatku apríla.

Prečítajte si: Metallica novinkou rekapituluje: Žije pre radosť z hudby bez obmedzení


Metallica deň pred vydaním albumu Hardwired... to Self-Destruct zverejnila videoklipy ku všetkým jeho skladbám, no to ešte stále nebolo všetko. Cez víkend totiž fanúšikom ponúkla takmer desaťminútové "Making of" video zachytávajúce nahrávanie skladby Here Comes Revenge. Fanúšikovia si môžu pozrieť, ako muzikanti pracujú na piesni, ktorej pracovný názov bol RL72, v štúdiu v kalifornskom meste San Rafael. Skupina zároveň pokračuje v zverejňovaní koncertných videí na svojom Youtube kanáli MetallicaTV.

TIP: Týždeň v hard & heavy: Návrat Rammstein a trampoty vokalistu z 5FDP


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Universal Music

Súvisiaci interpreti: Metallica