Organizátori súťaže Jazz Start Up už dnes o 19:00 v Rádiu Devín odštartujú oficiálne hlasovanie. To sa bude týkať 10 postupujúcich interpretov, ktorých vybrala odborná porota v zložení Juraj Griglák, Gabriel Jonáš, Boris Čellár, Radovan Tariška, Lucia Lužinská, Peter Lipa a Peter Solárik.

O priazeň verejnosti sa budú uchádzať Especias, Valér Miko Trio, Branislav Schwarz 3o, Carpet Cabinet, Ingrid Bezáková, Juraj Schweigert & The Groove Time, Haimoni Balgavá, Blue Note Jazz Band, Mr. Moon a Tatiana Hicová.

Všetci postupujúci budú mať k dispozícii štúdio Slovenského rozhlasu, kde nahrajú súťažnú skladbu. Každý mesiac sa budú dvaja vybraní interpreti uchádzať o priazeň fanúšikov formou internetového hlasovania na portáli Jazz.sk. Hlasovanie vždy odštartujú v relácii Jazz Start Up v Rádiu Devín, kde obaja kandidáti predstavia svoju tvorbu. Víťaz kola bude mať príležitosť ukázať koncertné umenie naživo v legendárnom bratislavskom V-klube s priamym prenosom vo vysielaní Rádia Devín. Reláciou aj koncertom bude sprevádzať Martin Uherek.

Päť súťažných kôl bude sledovať aj odborná porota. Tá následne vyberie víťazov, ktorí získajú napríklad možnosť nahrávať v profesionálnom štúdiu (Studio J Milana Tokolyho), vydanie albumu vo vydavateľstve Pavian Records, vytvorenie DVD záznamu v klube Blue Note, otvorenie letného Open Jazz Festu, účasť na Radio_Head Awards či sériu koncertov na festivaloch ako Mikulášsky Jazzový Festival, bratislavský Pet Jazz a Orava Jazz Festival.

Ako prví sa budú o priazeň uchádzať Carpet Cabinet a Juraj Schweigert & The Groove Time, a to už dnes večer. Poslucháči budú môcť hlasovať počas dvoch týždňov za svojho favorita na portáli organizátora súťaže Jazz.sk, kde budú pripravené profily interpretov s hudobnými ukážkami. Súťaž Jazz Start Up bude pokračovať v pravidelných mesačných intervaloch. Celý projekt vyvrcholí vyhlásením víťaza na jeseň 2015.

Zdroj: SITA, PR
Foto: Rudolf Baranovič