Na jeseň minulého roka vo veľkom česko-slovenskom kastingu v spolupráci s britskými producentami vznikol nový boyband a pätica mladých chlapcov už v decembri zverejnila prvú skladbu. V rovnaký deň sa konala v Prahe akcia, ktorá sa stala dejiskom oficiálneho vzniku kapely za účasti slávnych krstných otcov.

Česko-slovenská chlapčenská skupina United 5 nedávno odštartovala hudobnú kariéru debutovým singlom Longest Summer, ktorý mal na webe premiéru spolu s videoklipom. Ten 10. decembra v pražskom Cafe La Musica pokrstili členovia najznámejšieho českého boybandu - skupiny Lunetic. Aleš Lehký, Vašek Jelínek a David Škach tak zároveň podporili svojich mladých nasledovníkov. "Bola to veľká zodpovednosť, pretože vybrať niekoho lepšieho od nás bolo naozaj ťažké, ale nakoniec sa to podarilo. Prajem chalanom veľa šťastia, pevnú vôľu a nervy, aby to vydržali a aby v skupine nemali 'Kocika'," povedal pri pomyselnom krste videoklipu Longest Summer Vašek Jelínek.

Pozrite si čerstvo zverejnený zostrih z decembrovej akcie:


Mário Bendík, Peter Juhás, Marthy Duffek, Matt Bláha a Norbert Brand z United 5 sa aktuálne pripravujú na svoje prvé koncerty. Nové skladby budú ako prví počuť naživo fanúšikovia v českom Slavkove pri Opave, kde sa talentovaná pätica predstaví už 5. februára. "Momentálne majú chalani aktívne tréningy pódiovej choreografie a spevu. Pripravujú sa na vystúpenia s desiatimi už hotovými piesňami United 5. Koncert v Slavkove bude malým testom pre skupinu. Pozvali sme všetkých spolupracovníkov a kritikov, chlapci tam však budú mať aj plnú sálu svojich prvých miestnych fanúšičiek," vysvetlil Rostislav Tomáš, manažér United 5. 

Napriek vyťaženosti si však speváci našli chvíľu na narodeninové blahoželanie britskému producentovi Andymu Murrayovi, ktorý je autorom spomínaného singla a ďalších pripravovaných skladieb United 5. "Oslava bola rýchla, pretože sme Andyho prekvapili priamo v nahrávacom štúdiu. Bol veľmi rád, ale práca je práca, takže sme po malej narodeninovej pauze opäť pokračovali v nahrávaní," hovorí Norbert Brand z United 5. "Dostal od nás prvú štúdiovú fotografiu United 5 aj s logom a osobným prianím. Myslím, že ho to potešilo viac ako akýkoľvek cenný dar. A k tomu od nás dostal sošku hudobnej múzy, aby sa mu pre nás dobre skladalo," doplnil s úsmevom Matt Bláha.

"Oslavujeme spolu často, prednedávnom sme oslavovali aj Marthyho narodeniny, potom moje narodeniny spoločne s Andym a bolo veselo. Priletel za nami z Londýna práve kvôli narodeninám. Bola to skvelá, takmer rodinná oslava," dodáva český producent Roman Rossi zo spoločnosti Nemoros, ktorá mala na starosti kastingy v Česku a na Slovensku.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.