Organizátori Szigetu dnes pridali do programu tohtoročného festivalu deväť nových mien, ktoré v auguste zavítajú do Budapešti spolu s hviezdami ako Rihanna, Muse, Sia, Noel Gallager, David Guetta alebo Chvrches.

Sziget festival minulý rok získal cenu za Najlepší európsky lineup v rámci European Festival Awards a v roku 2014 sa stal Najlepším európskym festivalom. Svoju silu potvrdzuje aj tento rok, najnovšie do pestrého hudobného programu pribudlo deväť nových interpretov. O tradičný tanečný záver festivalu na hlavnom pódiu sa 16. augusta postará Hardwell, holandský progressive/electro housový dídžej, ktorý sa stal v rokoch 2013 a 214 víťazom ankety DJ Magu.


Na najväčšej scéne Ostrova slobody bude koncertovať aj Manu Chao La Ventura, ďalšie pódiá ponúknu novo potvrdené mená Kaiser Chiefs, Fidlar, Boys Noize, Dillon Francis, Movits!, VinaiDJ Sliink. Aktuálnou informáciou je aj vypredanie päťdňových vstupeniek, k dispozícii sú tak už iba jednodňové lístky a permanentky na celý týždeň.


Zo Slovenska má účasť istú už kapela Queer Jane, šancu majú aj Fúzy Múzy. Pomôcť k vytúženému koncertu na Szigete im môžu hlavne fanúšikovia, a to odovzdaním hlasu počas finálového koncertného večera 28. apríla v KC Dunaj v rámci súťaže Jednou ranou na Sziget. Jeden z hlasujúcich počas koncertného večera vyhrá permanentku na Sziget festival 2016.

Sziget festival sa tento rok bude konať od stredy do stredy - 10. až 17. augusta na zelenom ostrove v centre Budapešti. Účasť už skôr potvrdili napríklad Muse, Noel Gallagher's High Flying Birds, Sia, Rihanna, Bastille, Sigur Rós, Sum 41, David Guetta, Jake Bugg, The Last Shadow Puppets, Bloc Party, Bring Me The Horizon, Chvrches, John Newman, Jess Glynne, Kodaline, M83, Wilkinson, MØ, Naughty Boy, Nicky Romero, Parov Stelar, Years & Years, Bullet For My Valentine, Crystal Castles, UNKLE, Róisín Murphy, The Lumineers a ďalší.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu Sziget 2016. Všetky potrebné informácie v slovenčine nájdete na webe www.szigetfestival.sk.

Foto: Marko Erd - archív

Súvisiaci interpreti: Hardwell, Manu Chao