Slávna multigeneračná rodinná skupina The Kelly Family sa po viac než 12 rokoch vrátila na scénu s novým albumom, ktorý vyšiel minulý piatok. Známe sú už aj zastávky veľkého turné, ktoré sa uskutoční začiatkom budúceho roka. Nechýba medzi nimi ani Praha a Viedeň.

V českej metropole vystúpia The Kelly Family 8. marca 2018 v O2 Arene. Hlavné mesto Rakúska ich privíta o deň neskôr (9.3.2018), koncert sa uskutoční v Stadthalle. Obe vystúpenia budú súčasťou turné k novému albumu We Got Love, ktorý vyšiel 24. marca.

Ide o prvú nahrávku skupiny po takmer 13 rokoch. Album obsahuje 14 skladieb, medzi ktorými sú okrem noviniek aj nové verzie starých hitov ako NananaFell in Love with an AlienAn Angel, First Time alebo Why Why Why. Jednou zo skladieb na nahrávke je aj coververzia klasickej R&B/soulovej skladby Stand By Me, ktorú pôvodne naspieval Ben E. King. Neskôr ju naspievali aj Ottis Redding, John Lennon a mnohí ďalší.

Ak chcete vedieť, ako vyzerajú členovia skupiny 20 rokov po ich najslávnejšom období, pozrite si videoklip k novej podobe hitu Nanana, ktorá vás možno prekvapí. Má totiž omnoho väčší rockový drive ako pôvodná verzia skladby. O to viac sa fanúšikovia môžu tešiť na veľké halové koncerty.


Televízny comeback aj s novou členkou

Prvé tri comebackové vystúpenia sa uskutočnia už v máji v nemeckom Dortmunde, kde sa mal pôvodne konať iba jeden koncert v 15-tisícovej hale. Pre veľký záujem sa však pridali ďalšie dva, ktoré sa tiež veľmi rýchlo vypredali.

V koncertovaní bude potom kapela pokračovať až v januári 2018 (je však celkom možné, že medzitým ešte ohlási letné festivalové vystúpenia), kedy najskôr navštívi ďalšie nemecké mestá a následne aj zopár miest v iných krajinách strednej Európy, kde má táto írsko-americko-európska skupina najväčšiu fanúšikovskú základňu. Okrem Česka a Rakúska je v zozname aj Švajčiarsko, na Slovensko sa zatiaľ Kelly Family nechystajú.

Deň po vydaní nového albumu sa skupina predstavila v nemeckej televízii ARD. Išlo o jej prvé verejné vystúpenie od ohlásenia comebacku a bol to naozaj veľkolepý večer. Kellyovci okrem singla Nanana predviedli aj pieseň Who'll Come With Me (David's Song) v sprievode orchestra s prelínaním živého dospelého a archívneho detského spevu Johna Kellyho, a samozrejme nechýbal ani najväčší hit An Angel, ktorý si zaspievala Angellova dcéra Emma.


Ich rodičia začínali v 70-tych rokoch pouličným hraním

The Kelly Family pôsobia na hudobnej scéne už od 70. rokov minulého storočia, kedy si rodičia súčasných členov privyrábali hraním na uliciach, tzv. buskingom. Čoskoro však prišli prvé nahrávky a začali vystupovať so svojimi ani nie desaťročnými deťmi. Najskôr si získali popularitu v Španielsku, potom vyrazili na svoje prvé turné, v rámci ktorého v roku 1976 navštívili Taliansko, Nemecko a Holandsko.

V hudobníckom živote rodina pokračovala celé 80. roky. V tom čase mala už nahrávaciu zmluvu v Nemecku, kde sa stávala čoraz populárnejšiou. V roku 1994 vyšiel prelomový album 
Over The Hump, ktorý obsahoval aj hit An Angel. Na ďalšej štúdiovke Almost Heaven (1996) sa okrem iných nachádzajú aj úspešné single I Can't Help Myself a Nanana.

Skupina, ktorá má na konte viac ako 20 miliónov predaných albumov, ukončila činnosť po vydaní albumu Hope (2005) a na hudobnú scénu sa vrátila až tento rok. Jednotliví členovia formácie medzitým koncertovali ako sóloví umelci.

Prečítajte si: Veľký návrat Kelly Family: Vypredané koncerty a nový album po 12 rokoch!


Vypočujte si album We Got Love v deluxe edícii na Deezeri:



Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA, Facebook.com/KellyFamilyOfficial, archív)
Foto: Facebook.com/KellyFamilyOfficial

Súvisiaci interpreti: Kelly Family