Britská kapela Coldplay ukryla v knihách o duchoch texty piesní z očakávaného albumu Ghost Stories. Formácia zverejňuje na Twitteri inštrukcie, v ktorej z deviatich knižníc sveta majú fanúšikovia texty hľadať.

Skupina k jednému z textov, ktoré ručne napísal spevák Chris Martin, pripojila aj takzvaný Golden Ticket obsahujúci cestovné lístky a vstupenky na koncert kvarteta v londýnskej Royal Albert Hall. Vystúpenie sa bude konať 1. júla. Ako prvé fanúšikovia našli texty skladieb Magic a Another's Arms.

Kapela novinku predstaví aj formou televízneho špeciálu s názvom Coldplay: Ghost Stories, ktorý by sa mal dostať do vysielania v máji. Program ponúkne záznam koncertu, počas ktorého Coldplay v marci v Los Angeles predstavili približne 800 fanúšikom všetky skladby zo spomínanej nahrávky. O réžiu záznamu sa postaral Paul Dugdale. Pozrite si trailer

Album Ghost Stories by mal vyjsť 16. mája. Nahrávka bude obsahovať deväť skladieb, medzi ktorými je okrem spomínaného singla Magic aj skladba Midnight. K obom piesňam už skupina ponúkla videoklipy. Ďalšiu novú skladbu Oceans zahrali Coldplay minulý týždeň naživo v šou BBC Radio 1 Live Lounge.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Parlophone

Súvisiaci interpreti: Coldplay