Čakanie fanúšikov na nový album Pudingu pani Elvisovej sa po piatich rokoch končí. Skupina, ktorá tento rok oslavuje už 20 rokov na scéne, dnes odhaľuje obal albumu a termín jeho vydania, poteší fanúšikov vinylov a k tomu všetkému predstavuje aj výborný nový singel. Naživo si nové skladby môžete vypočuť už 15. mája na krste v bratislavskom klube LOFT!.

Po päťročnej albumovej odmlke prináša Puding Pani Elvisovej do svojej diskografie štvrtý prírastok. Prvý album jednej z najobľúbenejších slovenských koncertných kapiel, ktorý vznikal aj s piatym členom Daliborom Kociánom (vibrafón, klávesy), bude niesť názov Tektonická platňa a oficiálne vyjde už o pár dní, 12. mája. Už od 4. mája si ho však budete môcť celý vypočuť exkluzívne prostredníctvom služby Deezer.

"Celý album je živší a živelnejší ako tie predchádzajúce, dokonca na ňom máme skladbu o výbuchu energie a prúdoch láv, tak sa nám ten názov dokonale hodil. A tiež aj preto, lebo vyjde aj na vinylovej platni, z čoho sa veľmi tešíme," prezrádza kapela na margo novinky, ktorá tak poteší aj skalných fanúšikov a hudobných zberateľov.

Veselo o rannom vstávaní, strese zo šéfa a vyhorení bytu

Nasledovník posledného CDčka π ("Pí") však bude pre Puding pani Elvisovej výnimočný nielen v tom, že kapelu po prvýkrát predstaví aj s novým členom a na vinyle. "Doteraz sme všetky albumy nahrávali sami v skúšobni. Tento je prvý, ktorý sme zverili do rúk profesionálom a je to počuť. Nahrávali sme v Lavagance Studios, ktoré je našťastie hneď vedľa našej skúšobne, takže sme nemuseli chodiť ďaleko, ak sme niečo zabudli. Zvukovú postprodukciu sme zverili do rúk Medveďovi z Bad Karma Boy a finálny mastering robil jeden z najvychytenejších ľudí na Slovensku - Marek Šurin. Album má 11 skladieb, všetky texty sú v slovenčine a má zvuk jak mama," opisuje výrobný proces v mene kapely Peter "Pino" Ungvölgyi.

Po marcovom pilotnom singli Prúdy láv zaroveň s novinkami o albume dnes PPE vypúšťa aj druhý oficiálny singel s názvom Sisisisi. "Má veselý text o každodennej práci v open space, rannom vstávaní, strese zo šéfa a vyhorení bytu. So Slivkou sme to dopísali tesne predtým ako išla na materskú dovolenku a myslím, že sa na ňu celkom tešila," prezrádza Pino. 


Od krstu, cez festivaly a BB Puding Tour až k oslave 20. výročia

Nový album kapela pokrstí už 15. mája počas koncertu v bratislavskom klube LOFT!, kde ako hostia vystúpia aj skupiny Midi LidiMonikino kino. Fanúšikovia, ktorí nemôžu prísť na májový koncert, si budú môcť PPE nájsť aj na niektorom z letných festivalov alebo na pripravovanej jesennej koncertnej šnúre.

"V lete album predstavíme aj doma v Košiciach aj na veľkých festivaloch ako Pohoda či Grape. Samotné turné chystáme na október a spolu so spriatelenou kapelou Billy Barman obehneme celé Slovensko. Jedno spoločné BB Puding Tour sme už v minulosti absolvovali a bolo to dosť divoké. Takže sa tešíme. Práve na jeseň chystáme aj vydanie vinylu, tak veríme, že fanúšikom urobíme radosť," dodáva Pino. "Dajte si kľudne lepok, vypočujte si náš nový album a príďte na krst, festivaly alebo na turné. Bude to šupa!"

Rok 2015 však pre Puding pani Elvisovej nielen je len rokom nového albumu a návratu na pódiá po materskej dovolenke speváčky Slivky. Je taktiež dvadsiatym rokom existencie kapely na hudobnej scéne. "Je to zvláštne, ale my tých 20 rokov vôbec nevnímame a stále sa cítime ako mladá nádejná kapela. Takže špeciálne oslavy zatiaľ neplánujeme, ale to výročie pripadá na december, takže to vidím na intenzívnu Štefanskú Pišta Party v Košiciach spojenú s našim koncertom," uzatvára s úsmevom Pino.

Ďalšie podrobnosti a aktualizované novinky nájdete na oficiálnych stránkach www.ppe.sk s www.facebook.com/PudingPaniElvisovej. 

Obal albumu Tektonická platňa:

Puding pani Elvisovej - Tektonická platňa Zdroj: artwork

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Článok (autor: Pavol Fuksa) bol doplnený a upravený redakciou.

Foto: Peter Korček

Súvisiaci interpreti: Puding Pani Elvisovej