Americká rocková kapela Blink-182 zverejnila skladbu Bored To Death (znudení k smrti), ku ktorej ponúkla aj lyric video. Bubeník Travis Barker okrem toho prezradil, že bude spolupracovať s členom hip-hopového dua OutKast.

Bored to Death je prvým singlom z očakávaného albumu California, ktorý vyjde 1. júla a bude obsahovať dovedna 16 skladieb (viď tracklist nižšie). Je tiež prvou ukážkou z tvorby kapely po tom, ako ju vlani opustil zakladajúci člen, gitarista a spevák Tom DeLonge, ktorého nahradil Matt Skiba, známy z formácie Alkaline Trio.


Krátko pred zverejnením singla bubeník Travis Barker informoval o svojich vedľajších aktivitách, ktorých má popri kapele vždy neúrekom. Okrem Blink-182 pôsobí napríklad aj vo formácii Transplants a na konte má tiež sólovú štúdiovku Give The Drummer Some (2011). Známa je aj jeho láska k hip-hopu, v minulosti spolupracoval s hviezdami tohto žánra ako sú Lil Wayne, Cypress Hill, The Game, Yelawolf, Slaughterhouse, Raekwon, Busta Rhymes či RZA.

Najnovšie do zoznamu pribudne aj André 2000 z dua OutKast, ktorý na Instagrame k ich spoločnej fotke z festivalu Coachella napísal: "Čoskoro budem pracovať na muzike s touto legendou." Zatiaľ nie je známe, kedy bude výsledok ich spolupráce možné počuť a o akú nahrávku pôjde. Chris Rock nedávno prezradil, že sa podieľa na pripravovanom sólovom albume 40-ročného rapera. Na nahrávke by sa mal tiež objaviť Jack White.

Tracklist albumu Blink-182 - California: 

1. Cynical 
2. Bored to Death 
3. She's out of Her Mind 
4. Los Angeles 
5. Sober 
6. Built This Pool 
7. No Future 
8. Home Is Such a Lonely Place 
9. Kings of the Weekend 
10. Teenage Satellites 
11. Left Alone 
12. Rabbit Hole 
13. San Diego 
14. The Only Thing That Matters 
15. California 
16. Brohemian Rhapsody 

Blink-182 fungovali pôvodne v rokoch 1992 až 2005, pričom počas tohto obdobia vydali päť štúdioviek, z ktorých komerčne najúspešnejší bol tretí album Enema Of The State (1999). Pochádzajú z neho hity What's My Age Again?, All The Small Things a Adam's Song. V roku 2005 vydali kompiláciu Greatest Hits a následne sa na niekoľko rokov odmlčali. Návrat na scénu oznámili vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy a následne vydali šiestu štúdiovku Neighborhoods (2011) a kompiláciu Icon (2013). 

Zdroj: SITA (Nme.com, Blink182, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/blink182

Súvisiaci interpreti: Blink-182