21. mája sa stane na jeden deň centrom kvalitných hudobných a audiovizuálnych zážitkov mesto Trnava. V tamojšej Synagóge - Centre súčasného umenia sa totiž odohrá tohtoročný medzinárodný multimediálny festival Lovely Experience. Organizátori podujatia v týchto dňoch predstavujú kampaň "Toto je Stanley".

Multimediálna šou Lovely Experience sa blíži! Už o necelý mesiac vypukne v Trnave séria vystúpení, ktorá bude podľa slov organizátorov audiovizuálnym zážitkom pre všetky zmysly, na ktorý sa nezabúda. Popri kvalitných koncertoch sú totiž pripravené aj vystúpenia domácich i zahraničných vizuálnych umelcov zo Slovenska i zo zahraničia. "Sme šťastní, že sa nám podarilo poskladať program z najväčších hviezd akrobacie, audio-vizuálneho umenia a zážitkových vystúpení. Je to výsledok dlhodobej práce, zosúladiť termíny každého vystupujúceho, priestor, technológiu a produkciu," prezrádza organizátor Matúš Izakovič.  

Ako dodáva, realizácia netradičnej šou, situovanej taktiež netradične - v priestoroch historickej synagógy, si vyžaduje aj špeciálne produkčné nasadenie celého realizačného tímu. "Teší nás, že sa nám podarilo splniť náročné podmienky účinkujúcich v historickej budove synagógy a 21. mája doplníme jedinečný hudobno-vizuálny zážitok aj o živé objekty, akrobaciu, kreslenie svetlom, súčasný tanec a ešte oveľa viac," dodáva Izakovič.

Pozrite si prvé video v rámci kampane "Toto je Stanley":


Hudbu obohatí akrobacia, tanec, svetlá a efekty

"Produkcia vystúpení vyžaduje oveľa viac ako pri kapelách alebo čisto vizuálnych vystúpeniach. Naložili sme si, ale vieme, že pre návštevníkov budú práve tieto súčasti našej šou nezabudnuteľným zážitkom, preto to určite stojí za to," odhaľuje zákulisie príprav večera. Na ktoré predstavenie sa ako "otec podujatia" sám najviac teší? "Popri vystúpeniach Hot Chip, Datasette a akrobackých, tanečných a vizuálnych šou sa osobne veľmi teším na light art - kreslenie svetlom."

Už z jeho slov je jasné, že 21. mája bude v trnavskej synagóge nielen čo počúvať, ale bude sa aj na čo pozerať. Výšková akrobacia, kreslenie svetlom, vystúpenie tanečného humoru, tanečné predstavenie spojené s UV efektmi - program bude naozaj pestrý. Súčasťou a podmienkou každého hudobného vystúpenia na Lovely Experience je totiž aj jeho vizuálne stvárnenie.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Ukážky z chystaného programu:

Svoje sólo vystúpenie závesnej akrobacie na šále predvedie uznávaný český umelec Tomáš Pintér, ktorého právom označujú za najodvážnejšieho akrobata.


Z Českej republiky pricestuje tiež light artist z tímu známeho Alexa Dowisa, ktorý predvedie šou kreslenia svetlom, takzvanú light art show. Alex Dowis upútal aj účinkovaním v šou Česko Slovensko má talent a začiatkom apríla sa predstavil na Slovensku ako jeden z hostí troch megakoncertov Lucie Bílej Fifty Fifty na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.  


Návštevníci sa môžu tešiť aj na slovenskú tanečnú skupinu Vertigo, ktorá vystúpi so šou Human Light - tanečným vystúpením v efektných UV kostýmoch. Skupina taktiež zožala úspech v šou Česko Slovensko má talent.


Hostia si vychutnajú i súčasné tanečné vystúpenie. Šou moderného scénického tanca spája do jediného čísla prvky z rôznych žánrov od klasického tanca až po moderné štýly. Na festivale Lovely Experience tento tanečný štýl odprezentuje slovenská tanečná skupina Moving Souls na čele s Vikou Kozákovou, držiteľkou ocenenia Slovenský choreograf roka 2015.


Poznáte umelecké odvetvie, ktoré si hovorí tanečný humor? Ak nie, na Lovely Experience sa s ním zoznámite. S netradičným vystúpením pricestujú do Trnavy Všetečníci - slovenská skupina tanečného humoru, špecifická krátkymi vtipnými príbehmi, zakomponovanými do svojich tanečných predstavení.


Hot Chip, Datassette, Purist, Dynamo Team a ďalší 

Hudobnými headlinermi šou Lovely Experience 2016 sa stali hviezdy britskej alternatívnej scény - formácia Hot Chip, ktorá 21. mája v Trnave predvedie svoj audio-vizuálny DJ set. Ďalšou zahraničnou hviezdou je ich krajan, uznávaný electro producent Datassette, vlastným menom John M Davies.  

Domácu stranu line-upu popri britskej elektronickej špičke budú zastupovať skupina Purist a Dynamo Team, formácie, ktoré sú na prvý pohľad žánrovo rozdielne, sú však spojené spoločným menovateľom - zahraničným exportným potenciálom. Mená ďalších účinkujúcich organizátori zverejnia už čoskoro. 


Lovely Experience prináša od roku 2010 na Slovensko zahraničných umelcov z oblasti tanečnej hudby a vizuálneho stvárnenia hudobných vystúpení. Do roku 2012 značka zastrešovala projekt veľkého festivalového stanu s elektronickou hudbou na festivale Topfest. Postupne si vytvorila špecializáciu na audio-vizuálne umenie a pre rok 2016 si vybrala za miesto konania historický priestor synagógy s multifunkčným použitím. Na Slovensko už priniesla mená ako Above & Beyond, Chicane, Kosheen či ATB, tento rok chce okrem zvučných mien ponúknuť slovenskému publiku nový rozmer zábavy a trávenia voľného času. Vstupenky sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Viac sa o podujatí dozviete na stránkach www.lovelyexperience.sk, www.facebook.com/lovely.experience a na Facebook stránke ročníka 2016.