Anglický hudobník Noel Gallagher by rád pracoval na novom albume skupiny Gorillaz. 48-ročný niekdajší gitarista už nefungujúcich Oasis v rozhovore pre britský denník Daily Star povedal, že čaká len na telefonát od Damona Albarna, spoluzakladateľa a hudobného šéfa najslávnejšej animovanej skupiny.

"Pracuje na novom albume Gorillaz. Má moje číslo, takže stačí, ak sa spýta," uviedol Noel Gallagher a dodal, že spoluprácu môže prekaziť nedostatok času. "Myslím si, že dostať nás dvoch naraz do jednej miestnosti by bol zázrak. Ale som tejto myšlienke naozaj naklonený, to je jasné," vyjadril sa.

Prečítajte si: Noel Gallagher o budúcnosti Oasis: "Liam je stále veľmi nahnevaný muž"

Názov ani dátum vydania nového albumu Gorillaz zatiaľ nie sú známe. 48-ročný Damon Albarn, známy aj z kapely Blur, však ešte v roku 2014 vyhlásil, že piaty album Gorillaz by chceli uviesť na trh v roku 2016. Vizuálny umelec Jamie Hewlett, ktorý je druhým spoluzakladateľom kapely a tvorcom postačiek s menami 2D, Murdoc Niccals, Noodle a Russel Hobbs, prednedávnom zverejnil krátke videá zo štúdia, pričom na jednom z nich sa mihol aj legendárny francúzsky hudobník Jean-Michel Jarre.

Zdroj: SITA (Nme.com), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic / Facebook.com/Gorillaz

Súvisiaci interpreti: Gorillaz, Noel Gallagher