Škótsky režisér Kevin Macdonald, ktorý má okrem iného na konte aj film o nebohom kráľovi reggae Bobovi Marleym, pripravuje dokument o zosnulej speváčke Whitney Houston. Novinka mapujúca život a kariéru populárnej interpretky bude údajne prvou snímkou o nej, ktorú oficiálne autorizovali správcovia jej pozostalosti.

Podľa nemenovaných zdrojov magazínu The Hollywood Reporter sa filmár dokumentu venuje už dlhšiu dobu, názov však zatiaľ nemá. Film bude pozostávať z doteraz nezverejnených záberov, unikátnych demonahrávok či vystúpení a viacerých rozhovorov s jej rodinou, priateľmi a spolupracovníkmi.

Medzi nimi bude napríklad aj hudobný producent Clive Davis, ktorý ju v 80. rokoch minulého storočia objavil. "Nehovorí sa o tom, aká bola Whitney geniálna umelkyňa. Chcem, aby diváci vyšli z kina pozitívne naladení voči Whitney a jej hudbe. Chcem odhaliť ženu, ktorú nepoznali ani jej najskalnejší fanúšikovia," uviedol 48-ročný režisér.

Kevin Macdonald má konte má Oscara z roku 2000 za dokumentárny film One Day in September. Vyslúžil si aj dve British Independent Film Awards, dve ceny BAFTA a tri nominácie na Európske filmové ceny. Známe sú aj jeho dokumenty Pád do ticha (2003), Marley (2012), projekt Life in a Day (2011) či hrané filmy Posledný škótsky kráľ (2006), Na odstrel (2009) alebo Orol Deviatej légie (2011).


Whitney Houston, ktorá si fanúšikov získala hitmi ako I Will Always Love You, Greatest Love Of All, Saving All My Love For You či I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), našli 11. februára 2012 bez známok života vo vani hotelovej izby v Beverly Hills. Oficiálnou príčinou úmrtia hviezdy filmov Osobný strážca (1992) či Kazateľova žena (1996) bolo utopenie. Cudzie zavinenie vyšetrovatelia vylúčili. Štyridsaťosemročná Houston mala v čase úmrtia v tele aj kokaín, marihuanu a rôzne lieky.


Zdroj: SITA (Hollywoodreporter.com, archív)
Foto: AP Photo/Mark J.Terrill

Súvisiaci interpreti: Whitney Houston