Škótsky dídžej a producent Calvin Harris predstavil nový singel This Is What You Came For, ktorý nahral spolu s barbadoskou speváčkou Rihannou. Novinka mala premiéru v dnešnej Breakfast Show Nicka Grimshawa v britskom BBC Radio 1.

Skladba je ďalšou spoluprácou 28-ročnej interpretky a 32-ročného hudobníka, ktorí v minulosti ponúkli spoločné nahrávky We Found Love a Where Have You Been. Rihanna sa k Calvinovi Harrisovi pripojila ako prekvapenie na záver jeho vystúpenia 17. apríla na festivale Coachella. Rihanna v lete plánuje niekoľko koncertov v Írsku a Veľkej Británii, Harris bude zas v rodnom Škótsku headlinerom festivalu T In The Park

   
   
Calvin Harris, vlastným menom Adam Richard Wiles, vydal prvý album I Created Disco v roku 2007. Nasledovali nahrávky Ready For The Weekend (2009), 18 Months (2012) a Motion (2014). Na konte má single ako I'm Not Alone, You Used To Hold Me, Bounce (feat. Kelis), Feel So Close, Let's Go (feat. Ne-Yo), We'll Be Coming Back (feat. Example), Sweet Nothing (feat. Florence Welch), Summer, Outside (feat. Ellie Goulding) či Pray to God (feat. Haim).

Harris zložil a produkoval piesne pre speváčky Kylie Minogue, Sophie Ellis-Bextor, Cheryl Cole či Rihannu. Magazín Forbes ho v rokoch 2013 a 2014 označil za najlepšie plateného dídžeja. Rovnaký magazín ho vlani zaradil do zoznamu Najlepšie platených celebrít a spolu so speváčkou Taylor Swift ovládol rebríček Najlepšie platených celebritných párov. Harris je tiež Mužom roka 2015 podľa magazínu Glamour. 

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa ako 16-ročná presťahovala z rodného Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími siedmimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). Tento úspech sa jej podarilo zopakovať aj s novinkou Anti (2016).

K jej najväčším hitom patria skladby ako SOS, Umbrella (feat. Jay Z), Don't Stop The Music, Take A Bow, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In The World), What's My Name? (feat. Drake), S&M, Where Have You Been, Diamonds a Stay (feat. Mikky Ekko) a spomínaný singel We Found Love (feat. Calvin Harris). Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, deviatich American Music Awards vrátane Icon Award, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Bojová loď (2012), To je koniec! (2013) a Annie (2014). 


Vypočujte si celú skladbu This Is What You Came For na Deezeri: 

 
Zdroj: SITA (Digitalspy.com, archív) + Hudba.sk (NME.com)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Calvin Harris, Rihanna