Očakávaný megakoncert českej rockovej stálice sa blíži. Skupina Kabát pricestuje na Slovensko už v sobotu, aby popoludní potešila svojich fanúšikov autogramiádou. O deň neskôr vystúpi na piešťanskom letisku na svojom jedinom slovenskom koncerte aktuálneho turné.

"Kabáti" svoje open air turné, na ktoré sa vydali znova po ôsmich rokoch, poňali naozaj vo veľkom štýle. Reakcie na vystúpenia, ktoré obľúbení hudobníci odohrali v uplynulých dňoch v Česku, naznačujú, že pôjde o výnimočný zážitok.

Najúspešnejšia česká kapela súčasnosti si so sebou vozí obrovský 90-tonové pódium, na ktorom dvojhodinový program plný efektov a prekvapení ešte viac vynikne. Moderný stage obrích rozmerov si Kabát rozloží už 31. mája v Piešťanoch, kde odohrá svoj jediný tohtoročný koncert na Slovensku. Kapela však dorazí už o deň skôr, aby sa zajtra (30.5.) medzi 14:00 a 15:00 stretla s fanúšikmi na autogramiáde v piešťanskej kaviarni Cafe Eden.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Pokiaľ ide o nedeľný program, ktorý organizátori uvádzajú ako predvoj k tohtoročnému Topfestu (26. - 28. júna), návštevníci sa môžu tešiť aj na zaujímavé predkapely. O 17:00 zahrá Fuera Fondo, o 18:00 Doga a o 19:00 Konflikt. Šou Kabátu sa má oficiálne začať o 21:00.

Rockeri si svojím aktuálnym nadupaným programom doslova podmaňujú davy, skupina hrá svoje notoricky známe hity, ale aj niekoľko skladieb z nového albumu Do pekla / do nebe. Ten je v predaji iba niekoľko dní. V rámci domácich vystúpení sa už "Kabáti" predstavili v Karlových Varoch, Plzni, Českých Budějoviciach a Plzni, pričom všade boli na 8-násobného Zlatého slávika zvedavé obrovské zástupy priaznivcov. Piešťany budú pre Kabát piatou z celkového počtu 12 naplánovaných zastávok. Populárna formácia je na turné vo svojej obvyklej zostave, v ktorej sú okrem speváka Pepu Vojteka aj basgitarista Milan Špalek, gitaristi Tomáš Krulich a Ota Váňa a bubeník Radek "Hurvajs" Hurčík.  


Pre návštevníkov je na mieste koncertu pripravená občerstvovacia zóna, povolené je aj bezplatné stanovanie v areáli podujatia, pričom opustiť letisko je potrebné nasledujúci deň do 10:00. Fanúšikovia, ktorí majú permanentky na tohtoročný Topfest, si môžu koncert Kabátu vychutnať zdarma - pri vstupe je potrebné predložiť trojdňovú vstupenku na Topfest.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík.

Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Kabát