Už zajtra štartuje najväčší slovenský rockový festival Topfest s hviezdami ako Guano Apes, Europe, Kabát, The Darkness či Rival Sons. Jeho brány sa vo štvrtok otvárajú o 12:00, ale do stanového mestečka sa dá prísť už o dve hodiny skôr. Okrem koncertov čaká na návštevníkov počas troch dní aj kopec atrakcií a zábavy.

Topfest sa už piatykrát uskutoční v areáli letiska v Piešťanoch. Stavať ubytovanie v stanovom mestečku si záujemcovia môžu vo štvrtok už od 10:00 hodiny, brány festivalového areálu sa otvoria na pravé poludnie. Od zajtrajšieho rána je návštevníkom k dispozícii kyvadlová doprava. Ak prídete autom, za parkovné zaplatíte tri eurá na celý festival.

"Festival odštartuje alternatívna rocková skupina z Nemecka Guano Apes a potom švédski rockeri Europe. Verím, že presvedčia, že i keď sú na scéne už skoro 40 rokov stále majú ohromný drajv a poriadne to roztočia. Mnohé skvelé kapely vystúpia na Slovensku po prvý raz, pričom je takmer isté, že za cenu permanentky na Topfest by fanúšikovia nemali ani len jeden samostatný koncert svetovej hviezdy. Myslím si, že takúto úžasnú príležitosť si netreba nechať ujsť," hovorí organizátor festivalu, Dušan Drobný z agentúry Topfest.

"Máme celkovo štyri pódiá. Počas troch dní publikum rozdivočia americkí Rival Sons, ruská kapela Slot, britskí The Darkness, glam metalová kapela z Fínska Reckless Love, česká legenda Kabát, americká kapela Puddle of Mudd, britskí punkeri UK Subs, české Wanastowi Vjecy, či Chinaski, ale aj slovenské Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa a ďalšie skvelé kapely. Máme jednu malú zmenu, kapela Walda Gang zo zdravotných dôvodov nevystúpi, ale nahradí ju skupina Doga,"
 pokračuje Drobný.

Na druhom B pódiu dostane priestor výborná alternatíva, ako napríklad Čisté Tvary, Amphibios, The Paranoid alebo Kvety v podpaží a na C stagei budú mladí hudobníci skladať rockovú maturitu. Hudobníci aj návštevníci majú navyše zabezpečený aj výborný komfort a zábavu v celom areáli. "Pripravili sme desiatky stánkov s občerstvením a množstvo atrakcií, fotostenu či špeciálne chodenie po lane waterlining. Užijete si aj bodyzorbing, čo je skákanie a hádzanie sa o zem vo veľkej nafukovacej guli. Na svoje si prídu aj športovci, môžu si zahrať vodný futbal, futbox alebo si zaskákať na trampolíne pre dospelých. Oddychovať potom môžu v pojazdných kaviarňach, v beach bare alebo si vychutnať pokoj v chillout stane. A pripravte sa na horúcu rockovú noc s moderátorom rádia Rocková republika Radom Meššom," uzatvára organizátor Topfestu.

"Atmosféru Topfestu ešte viac spríjemnia atrakcie spoločnosti Slovnaft. Návštevníci si budú môcť vyskúšať napríklad adrenalínový 'Ľudský prak' či špeciálne okuliare simulujúce vnímanie po požití alkoholu. Nebude chýbať oddychová zóna s možnosťou občerstvenia, pripojenia na wifi a ďalšími akciami," dopĺňa Anton Molnár zo Slovnaftu, ktorý je jedným z partnerov festivalu. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Viac sa dozviete na stránkach www.topfest.sk a www.facebook.com/topfest.sk.

Foto: Martin Weleba - archív Topfestu