Fanúšikovia Uprising festivalu sa už za posledné týždne dočkali mien ako Alborosie, Tarrus Riley, Dubioza Kolektiv, Sugarhill Gang či Nneka. V jeho line-up však nikdy nebola núdza ani o silné mená zo svetovej elektronickej scény a aj na 9. ročník si organizátori prichystali špecialitu - Zlaté piesky zažijú britskú crossoverovú smršť menom Modestep!

Tvrdé jadro kapely tvoria dvaja bratia, spevák JoshTony, ktorý sa kapele stará o elektronickú zložku hudby. Ako radi hovoria, pochádzajú síce z Londýna, ale narodili sa v online svete, ktorý im otvoril neomedzené možnosti a vďaka YouTube sa ich prvý singel Feel Good stal svetovou senzáciou s desiatkami miliónov videní.

Zvuk Modestep ukončil dlhoročné boje medzi tábormi rockerov a fanúšikov elektronickej hudby. Ich originálny a energický mix dubstepu, drumnbassu a tvrdých rockových gitár a bicích im zabezpečil miesto na akciách ako Coachella či Download, supportovali metalové kapely aj headlineovali elektronické festivaly.

Súčasná internetová doba praje ľuďom, ktorí sa neboja spájať dokopy nemysliteľné a práve to vystrelilo Modestep do áčkovej hudobnej ligy. Kvôli ich vyťaženosti a neustálemu koncertovaniu v Severnej Amerike, Európe aj Ázii majú na konte síce len dva albumy, avšak práve networking na festivaloch im umožnil pri tom druhom s názvom London Road spolupracovať s pestrou škálou medzinárodných umelcov ako Teddy Killerz, Skindred či The Partysquad.

Na augustový Uprising tak príde zostava, ktorá s heslom "dubstep je mŕtvy, nech žije Modestep" predstaví budúcnosť crossoverovej hudby. Ich skladby sú ako stvorené pre veľký festivalový dav bažiaci po riadnom vybláznení sa. Čerešnička na záver festivalovej sezóny je preto jasná, bratislavské Zlaté Piesky dostanú 26. a 27. augusta nádielku tej najlepšej hudby, na ktorú žiaden návštevník Uprisingu len tak nezabudne!


Informácie a foto pre redakciu poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka podujatia

Súvisiaci interpreti: Modestep