Slovenská speváčka a skladateľka Jana Kirschner je na prahu ďalšej etapy. Skladá nové pesničky, chystá sa na najväčšie slovenské festivaly a po ročnej pauze pripravuje aj návrat na klubové pódiá. Na prelome septembra a októbra sa predstaví s celkom novým komorným programom v šiestich slovenských mestách.

Jana Kirschner prešla počas svojej hudobnej kariéry dramatickým vývojom. Od popovej princeznej k synonymu progresu v slovenskej hudbe. S projektom Moruša priniesla poslucháčovi niečo, na čo nebol v rámci slovenských hudobných štandardov zvyknutý: mix modernej, západnej hudobnej produkcie a využitie našich hudobných a kultúrnych tradícií. Jej hudba znie progresívne, svetovo, ale zároveň slovensky. Etapu Moruša teraz Jana Kirschner pomyselne uzatvára vydaním vinylovej platne Moruša: Čierna vo vydavateľstve Slnko Records a momentálne sa s kapelou začína pripravovať na jesenné turné.

Popové hity v centrách súčasnej kultúry 

Na šiestich koncertoch s podtitulom "Takmer sólo" sa postupne predstaví v Trnave (29.9.), Topoľčanoch (30.9.), Banskej Bystrici (1.10.), Žiline (2.10.), Košiciach (3.10.) a v Bratislave (5.10.). České termíny budú ohlásené čoskoro. Turné bude čiastočne aj oslavou speváčkinej dvadsaťročnej kariéry. Odznejú piesne, ktoré poslucháči veľmi dobre poznajú, hity, ktoré ovplyvnili mnoho generácií, avšak opäť v inom obsadení, na nových, kultúrou a umením dýchajúcich miestach. 

"Chceme ísť opäť k svojim ľuďom. Vybrali sme si priestory, kde sa stretávajú ľudia, ktorí chcú meniť svet okolo seba a prezentujú to, čo je pre túto spoločnosť skutočne relevantné, má názor i odozvu. Ostrovy, ktoré netrpia izoláciou či nedostatkom. Viacúčelové kultúrne priestory, synagógy, či bývalé stanice. Jednoducho miesta, kde to žije," hovorí Jana o pripravovaných koncertoch, ktorými pomôže zviditeľniť centrá nezávislej kultúry a súčasného umenia po celom Slovensku. Výnimkou je Bratislava, kde by jej bol priestor súčasnej kultúry A4 zrejme primalý, a tak sa záverečný koncert uskutoční v Mestskom divadlo P. O. Hviezdoslava.

Predpredaj na turné Takmer sólo je už spustený exkluzívne v sieti Predpredaj.sk. Janu Kirschner môžete okrem jesenných koncertov vidieť aj na festivale Pohoda (9.7.), ďalej v unikátnom drevenom kostolíku v Kežmarku (10.7.), na festivaloch Leto v parku v Košiciach (29.7.), Sitno Blues (30.7.) a v premiére aj na piešťanskom festivale Grape (13.8.).

Jana Kirschner - vizuál turné Takmer sólo Zdroj: Pavol Bartos 
Turné Jana Kirschner - Takmer sólo:
 

29. 9. - Trnava, Synagóga - Centrum súčasného umenia
30. 9. - Topolčany, Nástupište 1-12
1. 10. - Banská Bystrica, Záhrada - Centrum nezávislej kultúry 
2. 10. - Žilina, Stanica Žilina - Záriečie
3. 10. - Košice, Tabačka Kulturfabrik
5. 10. - Bratislava, DPOH Mestské divadlo 

Vstupenky:  Predpredaj.sk 
 
Informácie a a foto pre Hudba.sk poskytol Alexader Čerevka zo Slnko Records. Článok bol upravený redakciou. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.facebook.com/janakirschner.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner