Na 13. ročníku festivalu Hip Hop Kemp, ktorý sa bude konať 21. až 23. augusta vo Festivalparku v Hradci Králové, sa predstaví aj americký raper Edo G. Pre 43-ročného rodáka z Bostonu to bude už druhé vystúpenie na tomto festivale, keďže na ňom koncertoval v roku 2010.

Organizátori podujatia okrem toho oznámili aj ďalších potvrdených interpretov. Sú nimi Rasco a El Gant z USA, brazílska skupina RAPadura, slovenský raper Zverina, česká formácia Pio Squad, DJ Phat Phillie z Chorvátska, Laidback Show z Poľska a talianski interpreti E-Green & DJ 2P, DSA Commando a Soul Boy.

Okrem toho sa tento rok na Hip Hop Kempe predstavia aj KRS-One, Cee Lo Green, The Pharcyde, Dilated Peoples, Ras Kass, Bilal, Onyx, Skyzoo & Torae, Black Moon, Black Milk, Shabaam Sahdeeq, CunninLynguists, Action Bronson, Madchild, Ugly Heroes, Jamalski, Dillon Cooper, Samy Deluxe, DJ Static, Prago Union, Vec, Kontrafakt, PSH, Moja Reč, Majk Spirit, DJ Wich, Boyband, GR Team, Separ, Strapo alebo 4D.

Biografia

Edo G, vlastným menom Edward Anderson, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1987, pričom začínal vo formácii F.T.I. (Fresh To Impress). O dva roky založil skupinu Edo G & Da Bulldogs, s ktorou vydal albumy Life Of A Kid In The Ghetto (1991), Roxbury 02119 (1993) a Acting (2008). Ako sólový interpret debutoval v roku 1996, keď vydal EP s názvom Dedicated. Po ňom nasledovali štúdiovky The Truth Hurts (2000), Wishful Thinking (2002) a My Own Worst Enemy (2004).

V roku 2005 spolu s rapermi Slaineom a Jaysaunom založil zoskupenie Special Teamz, ktoré má na svojom konte zatiaľ jediný album Stereotypez (2007). O dva roky neskôr zas nahral spoločný album s Masta Aceom, ktorý pomenovali Arts & Entertainment. Nasledovali ďalšie dve sólovky A Face In The Crowd (2011) a Intelligence & Ignorance (2013), pričom tento rok by mal vydať nový album After All These Years.


Zdroj: SITA
Foto: Twitter.com/edogboston