Americká speváčka Janet Jackson prerušila prípravy očakávaného Unbreakable World Tour. Dôvodom je hospitalizácia jej otca Joea, ktorého v nedeľu previezli do nemocnice v brazílskom Sao Paule po tom, ako utrpel mŕtvicu. Podľa nemenovaného zdroja z okolia Jacksonovej rodiny, mal Joe v nedeľu ráno závraty a nič nevidel.

Ako informoval magazín US Weekly, 49-ročná speváčka priletela za otcom do Sao Paula. V Brazílii sa má zdržať, kým nebude jeho zdravotný stav stabilizovaný. Dovtedy budú prerušené aj práce na spomínanej šnúre, ktorú má interpretka odštartovať už 31. augusta vo Vancouveri. Do Brazílie údajne cestujú aj speváčkini bratia.

Joe Jackson medzitým prostredníctvom svojej webstránky zverejnil poďakovanie za podporu. "Chcem sa vám poďakovať za modlitby, neustálu podporu a milé priania počas týchto náročných časov. V nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule sa o mňa starajú úžasní lekári, sestry a opatrovatelia. Ak Boh dá, mal by som sa rýchlo uzdraviť a čoskoro sa vrátiť domov. Ďakujem vám všetkým za modlitby a podporu," napísal Jackson.

Hudobný manažér, ktorý stál za zrodom kariéry skupiny The Jackson 5, kde pôsobil aj jeho zosnulý syn Michael Jackson, prišiel do Sao Paula osláviť svoje 87. narodeniny, ktoré mal v nedeľu. Otec jedenástich detí prekonal už niekoľko porážok, pričom naposledy utrpel slabšiu mŕtvicu v novembri 2012. Vtedy mal bolesti hlavy a problémy s chôdzou a udržaním rovnováhy.

Janet Jackson má na konte desať sólových albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovku Discipline uviedla na trh v roku 2008. Neskôr vydala ešte kompilácie Number Ones / The Best (2009) a Icon: Number Ones (2010). Medzi jej najväčšie hity patria single Nasty, Rhythm Nation, That's the Way Love Goes, Together Again, All for You alebo Scream, ktorý nahrala s bratom Michaelom.

Na celom svete predala viac ako 160 miliónov kópií nahrávok a patrí tak k najúspešnejším speváčkam v histórii. Počas kariéry dosiaľ získala 33 Billboard Music Awards, 12 American Music Awards, päť Grammy a nominovali ju na Oscara i Zlatý glóbus. Koncom júna jej v rámci odovzdávania BET Awards udelili Ultimate Icon: Music Dance Visual Award. Minulý týždeň zverejnila videoklip k singlu No Sleeep, ktorý je predzvesťou jej pripravovaného, zatiaľ nepomenovaného jedenásteho albumu.


Zdroj: SITA (Usmagazine.com, Etonline.com, archív)
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Janet Jackson