Po tom, ako v minulom desaťročí zmenil trendy v populárnej hudbe, začiatkom tejto dekády akoby David Guetta stratil všetky nápady. R&B speváci a generický tanečný beat už nestačia, a tak najnovšie začal remixovať detské riekanky.

David Guetta naozaj stratil všetku súdnosť. Po vydaní druhej reedície albumu One Love (2009) akoby francúzskemu dídžejovi došli nápady a napriek niekoľkonásobnému deklarovaniu futuristického posunu hudby na Nothing But The Beat (2011) či Listen (2014) už len recykluje staré melódie. Teraz však prišiel s naozaj "prevratnou" novinkou - pustil sa do detských riekaniek.

Na vystúpení počas belgického festivalu elektronickej tanečnej hudby Tomorrowland minulý týždeň ponúkol fanúšikom remixovanú verziu skladby If You're Happy And You Know It, čo je anglickým ekvivalentom slovenskej piesne Keď si šťastný, tlieskaj rukami. Pri premiére mu tiež asistovalo holandské duo GLOWINTHEDARK.

Čo je horšie, Guetta chce detskú pieseň v dospeláckej verzii s upraveným textom, ktorý odkazuje aj na obľúbenosť drog na tanečných akciách, vydať ako singel. Hudobný svet nenechala táto správa zatiaľ chladným, akurát Calvin Harris ako Guettov kolega v dance-popovej sfére veľavravne prehovoril prostredníctvom Twitteru: "Nie som si istý, či je Guettova verzia If You're Happy And You Know It geniálna vec odkazujúca na rave 90. rokov alebo kus hovna." Posúďte sami.

 
Autor: Marek Majzon
Foto: Ellen von Unwerth

Súvisiaci interpreti: David Guetta